AcasăNewsCe naste din lingai servili, pe noi ne mananca!

Ce naste din lingai servili, pe noi ne mananca!

Ce naste din lingai servili, pe noi ne mananca!

Succedate cu repeziciune, evenimentele socio-politice din Romania parca fac parte dintr-un cosmar ce nu se mai termina. De cativa ani traim odioasa dictatura a datului cu parerea despre oricine si orice, iar cu grija si atenta bagare de seama se ridica de pe bulevarde o categorie a carei unica deviza pare a fi „cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

Romania paralela copilul din burta intelectualitatii sorosiste

Isi spun #rezistenti, dar trei sferturi dintre ei n-au habar ce, cum si mai ales cat a furat Liviu Dragnea. Nu, pentru tinerii frumosi si liberi e limpede ca votca: hot de Teleorman! Ba, ati uitat de „greii” Nastase, Basescu, Hrebenciuc, Oprescu, Patriciu, Videanu si prietenii de la Monaco, iar lista ramane deschisa?! Acum cativa ani unde era „vocea poporului”? Cand s-au vand pe nimic (a fost spaga pentru intrarea in UE si NATO, asa ni s-a zis, pe urma) cele mai importante companii din tara, ce faceati, tefelistilor? Cand matelotul si-a tras „centura de siguranta pentru Romania” vreo cateva miliarde de la FMI, lasand indatorate la straini generatiile nenascute, de ce n-ati protestat, galagiosilor?

Sora in Piata sau cand rusinea n-are margini

Ca sa dea greutate vocilor ratacite adunate prin Piata Victoriei, nevinovatilor stransi acolo li s-au livrat, de scurta vreme, cateva nume ce se vor a fi adevarate portavoci ale constiintei nationale. Primit cu aplauze si neinteleasa afectiune, filosoful Mihail Sora i-a aburit pe #rezistenti cu un discurs despre valorile democratiei si apararea statului de drept. Fostul consilier al Anei Pauker a uitat, insa, sa le vorbeasca tinerilor despre libertatea de exprimare pe care chiar el o suprima pe vremea cand era zbirul cenzurii bolsevice de la Editura de Literatura. Alo, generatie candida, cum poti casca gura la un om care, cu doar cativa ani in urma, v-ar fi intocmit un raport de acuzare pe motiv de „dusmani ai poporului”, cu viza de intrare la Canal ori Sighet!? Ba se prea poate ca-n familiile voastre chiar sa fi existat rude care au patit-o… Voi nu va intrebati parintii/ bunicii cu privire la cine a fost (si a ramas) neintinatul Mihail Sora? Chiar atat de inocenti sunteti?

Pe viata si pe moarte, batalia pentru putere l-a aruncat in lupta si pe Andrei Plesu, filosoful-combinagiu care ii facea cadou prietenului sau Liiceanu, in ’90, Editura Politica (Humanitasul din prezent). Alt intelectual hulpav si vanator de sinecuri, mereu pe faza la schimbarea regimurilor.

Teoria democratiei totalitare, impusa prin forta strazii

Nu Statul e paralel, ci Romania. Iar Romania paralela se hraneste cu orgoliile acestor intelectuali hrapareti. Obisnuiti sa stea cu limbile la dosurile prezidentiale, si-au schimbat ideologiile pe interese si judecata pe avantaje, imbracand haine ponosite de imoralitate.

Suntem spectatori la o piesa in care se joaca viitorul nostru si al copiilor nostri. Regizorul a impartit Romania in doua. De o parte, fraierii care viseaza la o tara dezvoltata, moderna, cu valori puternice, transmise din veacuri, spectatorii care-si inchipuie o Romanie cu autostrazi, medici si spitale dotate, fermieri cinstiti si culturi bio, tineri educati in respect, munca. Cealalta Romanie paralela, Romania „lor”, incearca sa impuna prin forta strazii teoria democratiei totalitare. Actori ce vor control absolut asupra institutiilor de forta (anchete si dosare declansate la cerere, pe principiul „nimeni nu misca in front”) si slugarnicie fata de Occident (a se citi marile corporatii din Vest). E 2018, dar apucaturile sunt de anii ’40-’50, ne amintesc de bolsevismul instituit, nu ales. Sub umbrela globalizarii s-au inghesuit una in alta toate hidrele multiculturalismului la care se inchina Soros&co.

O astfel de Romanie e zamislita in pantecele stricat al unei intelectualitati cu apetit spre slugareala si desfranare. Si, fiindca da bine sa-ti faci un selfie cu aceste „legende”, multi inghit pe nemestecate intreaga propaganda grohaita la asa-zisele proteste.

E clar, intre cele doua Romanii s-a creat o falie ce pare ca va #rezista pe veci.

author avatar
Cristina Elvira
1.598 afisari

1 COMENTARIU

  1. BRAVO CRISTINA ELVIRA ! Esti o adevarata ziarista ! Cum poti scrie un aceeasi redactie cu colega ta -#simona #sorosista #rezistenta #baduleasa parca o cheama..?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger