AcasăNewsCe meserii va aduc cele mai multe bacsisuri

Ce meserii va aduc cele mai multe bacsisuri

Prin natura meseriei lor, chelnerii si barmanii sunt cei care conduc in topul bacsisurilor ”legale”

Salariile din Romania nu le vor ajunge prea curand pe cele din Vest, dar exista o serie de meserii in care bacsisurile se apropie sau chiar sunt identice cu cele din UE.  Ospatarii si barmanii conduc in topul veniturilor suplimentare.

Prin natura meseriei lor, chelnerii si barmanii sunt cei care conduc in topul bacsisurilor ”legale”

In aceste vremuri de criza orice venit in plus este binevenit, iar daca aveti una dintre meseriile in care bacsisurile sunt, in general, acceptate de toata lumea, atunci veti trece mai usor peste recesiune. Firma Payscale a realizat recent un fel de ghid al meseriilor in care se pot obtine cele mai multe si mai mari bacsisuri. Tarifele orare si bacsisurile urmaresc nivelurile din Vest si sunt orientative. Romanii care lucreaza full-time intr-una dintre meseriile enumerate  in continuare isi pot face un calcul rapid injumatatind bacsisul si reducand la o treime tariful orar practicate in Occident.

Rotunjire dupa numarul paharelor

Pe primul loc se afla  dealerii de la cazinouri care, potrivit Payscale, pe langa salariul de circa cinci euro pe ora, pot obtine in plus pana la opt euro pe ora, astfel ca nivelul bacsisului ajunge la circa 63% din totalul veniturilor lor. Acelasi procent se inregistreaza si in cazul ospatarilor, e drept, ei au un venit orar de trei euro si un venit suplimentar de cinci euro/ora . Pentru a nu parasi ”raionul” de alimentatie publica, va putem spune ca si barmanii obtin bani in plus in meseria lor. La un tarif orar de aproape sase euro pe ora, bacsisurile adunate de ei se apropie de circa 10 euro pe ora.

Pentru  hamali, taximetristi si „baiatu’ cu pizza”

Desi in Romania nici nu poate fi vorba de asa ceva, salariul orar al baietilor care livreaza piza este in UE de circa  cinci euro, la care se mai adauga, in functie de numarul de livrari, o ”cinste” de circa  trei euro pe ora (aproape la fel ca la noi). In cazul angajatilor care se ocupa cu caratul bagajelor in hoteluri, acestia au un salariu tarifar de circa sase euro/ora, iar bacsisul lor ajunge la trei euro/ora. Taximetristii sunt remunerati  cu circa 10 euro pe ora (in Romania, cu doi-trei euro pe ora, daca nu sunt particulari) si pot obtine circa trei euro in plus pe ora (la noi la fel, chiar daca sunt particulari).

author avatar
Arpad Dobre
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger