AcasăNewsCe masuri s-au mai gasit, pe fondul supraaglomerarii la metrou

Ce masuri s-au mai gasit, pe fondul supraaglomerarii la metrou

Pe langa faptul ca au decis sa scoata in parcurs – in intervalul in care s-a constatat ca metroul are afluxul maxim – 65 de trenuri, ceea ce se presupune a fi capacitate maxima la nivelul tuturor magistralelor, reprezentantii companiei care asigura transportul public in subteran au mai luat si alte masuri anti(supra)aglomeratie.

Si anume, au hotarat ca la statiile de corespondenta – in speta Piata Unirii 1 si 2, respectiv Piata Victoriei 1 si 2 – sa fie prezente, la momentul de aglomeratie maxima a peroanelor, echipe mixte, care sa supravegheze situatia si sa intervina, in caz de nevoie. Aceste echipe sunt formate din angajati de la Metrorex, dar si de la Politia Metrou, precum si din jandarmi si reprezentanti ai ISU. Si actioneaza, din cate transmit reprezentantii companiei, marti, intr-un comunicat, atat dimineata, intre 7.30 si 10, cat si in a doua parte a zilei, intre orele 16.30 si 19, in cele patru statii de metrou in care- se stie- aglomeratia devine uneori greu de suportat, mai ales in zilele in care afara ninge si se circula greu.

O noua schimbare la metrou, anuntata tot marti, este aceea ca in subteran vor aparea benzi, montate undeva inaintea aparatelor de validare. Care se vor a fi utile tot pe fondul intervalelor in care metroul e folosit de un numar mare de pasageri. „In cazul aglomerarii pasajelor de trecere, se fac anunturi repetate de informare a calatorilor cu privire la restrictionarea temporara a accesului inaintea aparatelor de taxare precum si pentru stationarea la nivel peron sau vestibul. In plus, vor fi montate benzi de restrictionare a accesului, amplasate inaintea aparatelor de validare”, suna planul celor de la Metrorex.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger