AcasăNewsCe masuri s-au luat dupa controlul la serviciul de ambulanta privata, in...

Ce masuri s-au luat dupa controlul la serviciul de ambulanta privata, in cazul mortii fotbalistului dinamovist

Decesul camerunezului Ekeng a generat, pe langa un intreg val de reactii si regrete, si o serie de controale si anchete menite sa scoata la lumina toate aspectele ce tin de aceasta drama.

Printre cei care s-au ocupat de verificari in acest caz, in speta la serviciul de ambulanta provata care a asigurat la stadion ambulanta care a intrat pe teren, dupa ce fotbalistului i s-a facut rau in timpul meciului de vineri seara, au fost si reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) al Ministerului Afacerilor Interne si specialistii Ministerul Sanatatii

In cadrul verificarilor au fost descoperite mai multe nereguli, din cate anunta DSU intr-un comunicat si, drept urmare, s-au luat si masuri.

Printre problemele descoperite s-au numarat „modificarea clasificarii ambulantelor, fara obtinerea aprobarii legale in acest sens” – si faptul ca, din cate anunta specialistii, „toate categoriile de interventii, inclusiv cele de urgenta, se faceau cu ambulante tip A, care erau incomplet echipate”. Totodata, se mentioneaza faptul ca au fost gasite medicamente si materiale sanitare expirate inclusiv de acum un an – printre ele si fiole de adrenalina, substanta folosita in interventii de resuscitare. Mai mult, au fost gasite in ambulante defibrilatoare cu baterii descarcate – care ar fi fost, astfel, inutilizabile in caz de urgenta.

Urmare a celor constatate, s-au luat deja cateva masuri de natura a sanctiona aceste nereguli. Si anume -” suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor”, o amenda de 20.000 de lei, din directia DSU, „pentru incalcarea regimului privind reclasificarea ambulantelor”, dar si una de 3.800 de lei, „pentru medicamentele expirate si modul de tratare a deseurilor medicale”, aplicata de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

Nu in ultimul rand, se anunta faptul ca acest control va fi extins, urmand ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica sa verifice si alte aspecte.

sursa foto: pulsmedica.in-it.ro

380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger