AcasăNewsCe măsuri au luat autorităţile după ce Electrica a "uitat" să emită...

Ce măsuri au luat autorităţile după ce Electrica a „uitat” să emită facturile către clienţi

pret-energie-electricaCe măsuri au luat autorităţile după ce Electrica a "uitat" să emită facturile către clienţi

Protecţia Consumatorilor a aplicat două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei companiei Electrica Furnizare pentru neemiterea facturilor către clienţi.

Înainte de asta, comisarii au înştiinţat furnizorul de electricitate despre faptul că au primit numeroase sesizări de la consumatori care se tem că vor primi facturi mari şi au cerut firmei să emită facturile.

Amenzi „simbolice”: 20.000 lei

Electrica Furnizare a primit două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei pentru neemiterea facturilor către clienţi, o sumă totuşi mică pentru o astfel de abatere.

Revenim cu detalii privind demersurile efectuate de Comisariatul Regional Protecţia Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia pentru remedierea situaţiei apărute privind neemiterea facturilor de energie electrica de către Electrica Furnizare.

Săptămâna aceasta operatorul economic a fost sancţionat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi in valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum şi pentru nerespectarea condiţiilor contractuale de a emite facturile la timp.

În acelaşi timp s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, scrie şeful CRPC Sud-Muntenia.

Cum s-a apărat Electrica?

Tot Protecţia Consumatorilor a făcut public şi punctul de vedere al celor de la Electrica.

Oficialii companiei reafirmă că procesul de facturare a fost întârziat de schimbările legislative şi anunţă că cei care primesc facturi cu valori mari pot cere plata eşalonată a acestora şi că pentru clienţii afectaţi de emiterea cu întârziere a facturilor va exista „o perioadă de graţie suplimentară pentru plata acestora”.

author avatar
Andrei Ștefan
314 afisari

2 COMENTARII

  1. Au acolo o armata de putori ,de birocrati infatuati si dispretuitori Nu se dau la munca ,lancezesc dar vor salarii marete pentru suplimente de slabit ca-s scumpe si ei stand cu curanele lor grase, se ingrasa direct proportional cu nesimtirea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger