AcasăNewsCe măsuri a luat Guvernul în privința variantei Omicron și când vor...

Ce măsuri a luat Guvernul în privința variantei Omicron și când vor intra în vigoare – DOCUMENT

omicronCe măsuri a luat Guvernul în privința variantei Omicron și când vor intra în vigoare - DOCUMENT

Autoritățile au luat noi măsuri împotriva răspândirii tulpinii Omicron. Astfel, restricțiile pregătite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență vor intra în vigoare pe 10 decembrie, ele aplicându-se pe perioada sărbătorilor de iarnă, până la 8 ianuarie 2022.

În perioada 10.12.2021, ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00, persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane.

De asemenea, măsura carantinei va fi impusă persoanelor din afara UE, indiferent de situația epidemiologică a zonelor din care vin, cu unele excepții.

Vezi lista noilor măsuri AICI!

Când va fi introdus formularul de localizare – PLF

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor fi de asemenea luate în discuţie şi unele măsuri de pentru Crăciun şi Revelion. Printre acestea se numără ridicarea restricţiilor de călătorie pe timp de noapte, prelungirea programelor magazinelor, dar şi măsuri în ceea ce priveşte gradul de ocupare în hoteluri.

Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populației și facilitarea liberei circulații, în contextul apariției și extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularului de localizare a pasagerului.

author avatar
Andreea Vlad
475 afisari

1 COMENTARIU

  1. Apare termenul de „state terte” ! Unde sunt definite statele terte? Apre si ” statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană”. Prin urmare Marea Britanie este exclusa! Devine stat tert!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger