AcasăNewsCe măsuri a luat Guvernul în contextul caniculei care amenință România. Premierul...

Ce măsuri a luat Guvernul în contextul caniculei care amenință România. Premierul a convocat celula de criză

nicolae ciucaCe măsuri a luat Guvernul în contextul caniculei care amenință România. Premierul a convocat celula de criză

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri în debutul ședinței de guvern că va cere înființarea unei celule de criză la Departamentul pentru Situații de Urgență pentru monitorizarea situației create de valul de căldură prognozat să vină în România începând de azi.

Șeful Guvernului a cerut DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de joi, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate.

Ce măsuri pregătesc autoritățile

Celelalte ministere de linie vor lua măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu ONG-urile şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile, a mai spus premierul, el afirmând că şi la nivelul Executivului va exista o platformă de informare cu aceste date şi informaţii legate de prognoză. Ciucă a cerut Ministerului Sănătăţii un pachet de informaţii pentru ca cetăţenii să ştie despre efecte şi punctele de ajutor instalate.

Nicolae Ciuă a arătat că a discutat de asemenea cu reprezentantul ANM şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate.

„Am discutat cu reprezentantul Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie și prognozele pentru perioada imediat următoare evidențiază temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care am să dau sarcină DSU pentru ca la nivelul CNCCI să funcționeze, începând de mâine, o celulă de criză care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate și în acest sens astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, comitet care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele județene pentru situații de urgență și, desigur, către toate instituțiile guvernamentale un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât și măsuri de prevenire a efectelor produse de temperaturile ridicate. În felul acesta, DSU va coordona activitatea la nivel național.

Împreună cu celelalte ministere de linie vom lua măsuri de informare a populației, vom lua măsuri de coordonare cu ONG și cu cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile și stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora. Pe linia Ministerului Sănătății, vă rog să avem un pachet de informații astfel încât cetățenii să poată să aibă cunoștință despre efecte și desigur de punctele de ajutor care vor fi instalate. (…) Celula de criză va funcționa permanent atât timp cât se va impune la nivelul CNCCI”, a spus Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

author avatar
Andreea Vlad
126 afisari

4 COMENTARII

  1. Pentru combaterea secetei ar trebui replantate perdelele forestiere de pe campuri, perdele care au rostul lor, perdele forestiere in jurul localitatilor si perdele forestiere de-a lungul drumurilor nationale si judetene. Pe langa faptul ca aceste perdele forestiere protejeaza culturile agricole, localitatile si drumurile de viscol si stabilizeaza solul, acestea atrag si mentin umiditatea in sol si in aer.

    • INTR U TOTUL DE ACORD , DAR CUM SA CUNOASCA SI SA APLICE ACEASTA STRATEGIE, ACESTE MAIMUTE TREPANATE CARE CONDUC TARA ? EU MA BUCUR CA NI SE INTAMPLA NUMAI LUCRURI RELE , POATE ESTE SINGURA MODALITATE DE A NE TREZI…..

  2. & Bă, care e treaba cu „nu măr” , numărarea de declasare la subspecie a indivizilor prin recensământ în susținerea teoriei lui Darwin, indivizi care să aibă orientări de stânga-dreapta , vinurile de la firma „Măr” , a lu’ Isărescu, alte aspecte, ? Cu ,,Ana are mere” , etc., ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger