AcasăNewsCe masini prefera romanii! Uite ce marca se afla in fruntea clasamentului!

Ce masini prefera romanii! Uite ce marca se afla in fruntea clasamentului!

Potrivit unui studiu realizat online, pe un esantion de 12.000 de persoane, romanii prefera sa achizitioneze masini de la o marca nipona, care a punctat si la consum urban si consum extra-urban.

Studiul realizat in 2012, de auto.ro si Daedalus Millward Brown, arata ca, desi 15% dintre respondenti detineau, la momentul realizarii chestionarului, un Volkswagen, Honda ocupa totusi primul loc. S-a analizat satisfactia clientilor fata de vehicul, satisfactia fata de service, fiabilitate, costuri de întretinere, intentia de a recomanda mai departe si rezistenta la degradare a finisajelor interioare. La consum Honda s-a situat pe locul doi.

Primele zece pozitii ale clasamentului au fost ocupate de marcile de autoturisme germane si asiatice. Astfel, pe primul loc la consum urban s-a situat Citroen, iar la concum extra-urban prima pozitie a fost ocupata de Skoda.

Atunci cand decid sa-si cumpere o masina romanii iau in calcul, mai intai, caracteristicile tehnice, dupa care se gandesc la pret si la consumul de carburant. Studiul nu a inclus siguranta printre capitolele de interes la cumpararea urmatorului automobil.

Studiul mai releva faptul ca 80% dintre romani intentioneaza sa-si cumpere urmatoarea masina la mana a doua, pentru care vor sa plateasca intre 2000 si 5000 de euro, in majoritatea cazurilor. Cele mai multe masini noi achizitionate sunt reprezentante de marcile Dacia, Skoda si Renault. La pol opus, topul masinilor rulate este ocupat de Audi, cu 93%, Opel, 92% si BMW cu 91% din totalul celor achizitionate.

author avatar
Alina Costache
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger