AcasăNewsCe le promite Boc oamenilor de afaceri chinezi

Ce le promite Boc oamenilor de afaceri chinezi

Ajutoare de stat in cazul in care investesc sume importante in Romania si creeaza locuri de munca. Asta le-a promis premierul Emil Boc oamenilor de afaceri chinezi, in timpul vizitei  pe care seful Executivului a facut-o in China, la Forumul economic de la Beijing.

Potrivit premierului, reprezentantii firmelor chineze au dat asigurari ca vor participa la licitatii pentru proiecte majore de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor, fiind interesati de un eventual ajutor din partea statului.

„Romania ofera scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investitii si creeaza locuri de munca, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca nou-create in Romania”, a dat asigurari Boc, potrivit Mediafax.

Linia de metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si Canalul Dunare-Bucuresti sunt alte proiecte in care Guvernul roman vrea sa-i atraga pe investitorii chinezi.

Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL).

125 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asadar puscariabilul Boc Emil ii ademeneste pe chinezi in Romania cu spaga data din banii publici romanesti?Cata nerusinare!Vizita in China este doar in scop electoral,s-au cheltuit sume importante din banii public si aucm disperat ca este ignorat de chinezi Boc Emil vrea sa-i ademeneasca prin a-i mitui??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger