AcasăNewsCe le pregătește guvernul medicilor care lucrează în centrele de vaccinare anti-COVID

Ce le pregătește guvernul medicilor care lucrează în centrele de vaccinare anti-COVID

mediciCe le pregătește guvernul medicilor care lucrează în centrele de vaccinare anti-COVID

Pentru activitatea desfăşurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 un medic primește circa 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră. Aceștia vor mai primi câteva facilități, potrivit unei ordonanțe de urgență, adoptată joi în ședința de Guvern.

Executivul a stabilit că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare anti-COVID poate încheia contracte de prestări servicii individual, ca persoane fizice, acestea fiind considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Activitatea medicilor din centrele de vaccinare, considerată vechime în muncă

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătății, actul normativ vine să modifice OUG 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii. Actul normativ clarifică şi situaţia statutului medicilor rezidenţi care lucrează în centrele de vaccinare.

Prin noile reglementări, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea capacităţii de vaccinare prin cooptarea de personal medical pentru continuarea şi accelerarea campaniei de imunizare anti-COVID.

Zece milioane de persoane vaccinate până în septembrie este obiectivul pe care și l-au propus autoritățile în speranța că se va atinge astfel imunitatea de grup. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că în perioada următoare procesul de vaccinare se va accelera, odată cu implicarea medicilor de familie și a primirii de noi tranșe de vaccin, ceea ce va face posibilă deschiderea unor puncte de vaccinare suplimentare.

author avatar
Andreea Vlad
251 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger