AcasăNewsCe le pregateste David Cameron imigrantilor romani

Ce le pregateste David Cameron imigrantilor romani

Politicienii cresc presiunea pe premierul britanic David Cameron, odata cu apropierea de 1 ianuarie 2014, cand restrictiile pentru libera circulatie a romanilor in Marea Britanie trebuie eliminate.

Cameron vrea sa-i taxeze pe imigrantii romani

Viitorul politic al premierului  David Cameron este legat de modul in care va reusi sa rezolve ceea ce presa britanica a numit „problema romanilor”. Atat opozitia laburista, cat si conservatorii ii cer lui Cameron sa faca dovada ca are situatia sub control. El are in vedere inasprirea conditiilor de acces pe piata britanica a muncii pentru romani. Temerea cea mai mare a britanicilor este insa legata de numarul mare de romi care ar putea lua cu asalt Regatul Unit. Cameron a anuntat deja ce are de gand sa le impuna romanilor care vor sa vina in Marea Britanie: sa aiba loc de munca sau o locuinta, ori sa faca dovada ca au bani de chirie si ca au cu ce sa se intretina. Pe de alta parte, imigrantii romani pot solicita locuinte sociale doar daca lucreaza si daca sunt pe liste de asteptare de doi ani.

Cat priveste accesul la sistemul de sanatate, Cameron e ferm. „Daca ne utilizezi spitalele, dar nu ne platesti taxe, vom merge sa incasam costurile in tara ta de origine”, avertizeaza premierul britanic.

author avatar
Arpad Dobre
952 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger