AcasăNewsCe interese fac din Romania “buricul” Europei

Ce interese fac din Romania “buricul” Europei

Jose Manuel Barroso

Dupa ce ne-au lasat ani de zile sa balacim in politica noastra damboviteana, oficialii UE pun piciorul in prag, starnind mania USL-ului.

Jose Manuel Barroso, sever cu guvernantii romani

Romania a fost pe marginea prapastiei, dar a facut un pas inapoi. Asa a rezumat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, raportul MCV prezentat ieri.

Dusurile reci administrate de europeni si-au facut efectul. Victor Ponta a reactionat ca la carte

”Evenimentele din Romania ne-au fisurat increderea. Este pus sub semnul intrebarii angajamentul Guvernului de a respecta statul de drept. Lupta politica nu poate justifica calcarea in picioare a principiilor esentiale”, a detaliat Barroso, precizand si ca va mai exista un raport suplimentar despre Romania, la sfarsitul acestui an: ”Vom vedea atunci daca semnele noastre de intrebare au fost solutionate”.

Via Chiuariu, USL da cu bata-n balta CE

Raportul si comentariile presedintelui CE au starnit furia uselistilor, care si-au varsat naduful prin intermediul liberalului Tudor Chiuariu.

Tudor Chiuariu ofera Europei o mostra de politica damboviteana

Care, in numele USL-ului, l-a infierat cu manie proletara pe ”politrucul” Barroso: ”Dl. Basescu si apostolii domniei sale au transformat acest raport politic intr-un manifest electoral, scris intr-o redactie de ziar prost, cum spunea un jurnalist zilele trecute. E trist, e regretabil ca munca a mii de oameni care lucreaza in sistemul judiciar e practic strangulata, e pusa intre paranteze de interesele politice ale dlui Basescu si a acolitilor lui, interni si externi. E trist ca magistratii au ajuns batjocura unor politruci ca Basescu si Barroso. Acest raport e o jignire. (…) Atragem atentia ca prin acest raport politic MCV a devenit o arma impotriva poporului roman. Vedem ca MCV este folosit in cel mai obscur si josnic mod, ca manifest electoral, ca cei care ne-au adus la saracie sa isi pastreze functiile. E un fel de levier cu care unii incearca sa ne dea peste mana de fiecare data cand la masa Uniunii se iau decizii importante”.

Ponta, reactie impecabila

Surprinzator, Victor Ponta, premier si co-presedinte al USL, s-a situat la polul opus, reactionand echilibrat si ”political corect”: ”Este un raport echilibrat din care Romania trebuie sa traga concluziile necesare in vederea asigurarii unei justitii independente. Imi exprim satisfactia pentru modul obiectiv al concluziilor si continutului raportului”. Totodata, Ponta si-a exprimat si totala disponibilitate si responsabilitate de a solutiona cele 11 intrebari ”legitime” puse Guvernului Romaniei de catre CE.

author avatar
Simona Badulescu
1.504 afisari

2 COMENTARII

  1. Reforma in justitiei va fi ireversibila si solida, iar lupta impotriva coruptiei va avea finalitate daca vom putea recupera GRAVELE DEFICITE DE DEMOCRATIE prin:
    I. – Reglementarea stricta si precisa ca in functiile publice (parlamentar, ministru, lider de sindicat, lider de ONG platit din bani publici, primar, consilier local sau judetean, director in institutiile publice) unde se prevede detinerea portofoliului numai prin vot sa nu depaseasca doua mandate pentru a evita manifestarea cultului personalitatii si a DICTATURII PLURALISTE;
    II.- Eliminarea urgenta a stuatiilor de conflict de interese si conflict de competenta, mai ales acolo unde sunt clanuri de tot felul, din; sistemul judiciar (justitie, parchet, politie, avocatura, expertiza medicala, etc), din administratie (unitati centrale- Guvern-ministere, unitati locale- prefecturi, consilii judetene si locale, agentii, Garzii), din sistemul politic (birouri parlamentare, structurile administrative ale Parlamentului si de pe langa acesta) din structurile financiare ale statului (banci, agentii de plati, servicii de taxe si imozite, Garda financiara, Vama), din Camerele Consultantilor fiscali si Auditorilor financiari din Ro, (doua organizatii profesionale constituite abuziv deoarece exista in Ro CECAR) unde printre membri acestora predomina functionari publici, guvernanti si oameni politici care aranjeaza tot felul de blaturi pentru pagubirea bugetului de stat;
    III. – Eliminarea imoralitatilor si incompetentei manageriale din unitatile cu capital de stat si de administratie publica inclusiv din SPP si STS.

  2. Mesajul transmis de acest raport are cat o semnificatie pt fiecare, din cate vad. Mai ales, pentru fiecare jurnalist. Cum poti sa dai vina pe Ponta sau Antonescu pentru un raport ce vizeaza clar guvernarea si conducerea basista??!!!!
    Asta se numeste intoxicare…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger