AcasăNewsCe înseamnă Euro 7. Cum se schimbă maşinile pe benzină şi motorină...

Ce înseamnă Euro 7. Cum se schimbă maşinile pe benzină şi motorină odată cu implementarea acestei norme

Parlamentul European şi statele membre UE au negociat şi au ajuns la un numitor comun privind noile limite referitoare la emisiile autovehiculelor, autobuzelor şi altor vehicule, denumite „Euro 7”.

Pentru prima dată, se introduc limite pentru emisiile de particule cauzate de uzura frânelor şi anvelopelor, a informat Parlamentul European.

UE urmează să introducă Euro 7

Acum, UE urmează să introducă Euro 7, iar noutatea este reprezentată de emisiile cauzate de frâne şi anvelope.

Standardele pentru emisiile vehiculelor nu acoperă doar gazele de eşapament, cum ar fi oxizii de azot (NOx), ci şi alte emisii provenite din trafic, precum particulele ultrafine cauzate de uzura frânelor şi anvelopelor.

Astfel, vehiculele electrice şi cele alimentate cu hidrogen vor fi supuse normelor Euro 7.

Pentru autoturisme și camionete, negociatorii au convenit să mențină actualele condiții de testare Euro 6 și limitele de emisii de eșapament. La cererea Parlamentului, numărul de particule de evacuare va fi măsurat la nivelul PN10 (în loc de PN23, incluzând astfel particulele mai mici).

Detalii tehnice Euro 7

Conform Parlamentului European, normele se aplică maşinilor şi camionetelor la 30 de luni după intrarea lor în vigoare, iar pentru autobuze şi camioane la 48 de luni.

Euro 7 introduce cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei la mașinile electrice și hibride (80% de la începutul vieții până la cinci ani sau 100.000 km și 72% până la opt ani sau 160.000 km) și furgonete (75% de la începutul duratei de viață până la cinci ani). ani sau 100.000 km și 67% până la opt ani sau 160 000 km).

author avatar
Andrei Ștefan
3.502 afisari

6 COMENTARII

  1. Aveti grijă ce mâncați când conduceți mașina!…in anexa nr. 2 sunt specificate alimentele interzise pentru euro 7…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger