AcasăNewsCe înseamnă când începe să ardă flacăra portocalie la aragaz. Ce trebuie...

Ce înseamnă când începe să ardă flacăra portocalie la aragaz. Ce trebuie să faci în acel moment

Este simplu: flacără la aragaz trebuie să aibă culoarea albastră. Dacă devine galbenă sau portocalie este un semn că există o problemă și trebuie luate măsuri.

Schimbarea culorii flăcării la aragaz poate indica o calitate slabă a gazului sau o ardere incorectă. În unele cazuri pot exista scurgeri de monoxid de carbon care sunt un pericol pentru sănătate.

Ce înseamnă flacăra portocalie la aragaz

O flacără de culoare galbenă sau portocalie la aragaz indică o cantitate necorespunzătoare de oxigen în compoziția gazului. O altă situație în care apare flacăra portocalie este înfundarea găurilor de aerisire ale aragazului cu praf.

Altă cauză poate fi legată de calitatea scăzută a gazelor naturale livrate de furnizor. În momentul în care flacăra de la aragaz devine portocalie, primul pas este aerisirea încăperii, pentru a nu exista o cantitate prea mare de monoxid de carbon.

Poate genera monoxid de carbon

Deși flacăra roșie în sine nu este în mod necesar un pericol imediat, ea poate indica un risc potențial. O combustie slabă poate genera monoxid de carbon, un gaz toxic și letal.

Flacăra roșie poate fi un semnal că aragazul nu funcționează în mod corespunzător și că există posibilitatea ca monoxidul de carbon să fie produs în cantități mai mari decât într-o ardere adecvată.

Aşadar, este important să luăm în serios flacăra roșie și să investigăm și să remediem orice problemă care o provoacă.

author avatar
Andrei Ștefan