AcasăNewsCe implicare a avut Victor Piţurcă în afacerea cu măşti de protecţie...

Ce implicare a avut Victor Piţurcă în afacerea cu măşti de protecţie și cine l-a turnat. Detalii explozive din ancheta DNA

victor piturcaCe implicare a avut Victor Piţurcă în afacerea cu măşti de protecţie și cine l-a turnat. Detalii explozive din ancheta DNA / captură video

Victor Piţurcă, reţinut luni de DNA şi pus în libertate marți, în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemia de COVID-19, ar fi fost persoana care ar fi finanţat iniţial operaţiunea în urma căreia Ministerul Apărării Naţionale a fost păgubit.

În ordonanţa de reţinere emisă marţi după-amiază de DNA pe numele lui Alexandru Pițurcă, procurorii descriu care a fost aportul fiecăruia dintre suspecţi la afacerea prin care autorităţile române au fost păgubite.

Cum funcționa afacerea pe care Pițurcă o avea cu directorul Romarm

De asemenea, mai reiese cine l-a turnat de fapt pe Pițurcă Senior. Acesta este italianul Riccardo Barsanti care i-a „turnat” pe toți în convorbirile de pe Whatsapp, potrivit Gândul.

„Cu ocazia audierii, martorul NEACȘU IONEL a prezentat contextul în care I-a cunoscut pe Andrea Barsanti. Referitor la acesta, martorul a precizat că în timpul pandemiei, a fost contactat de către Andrea Barsanti privind o potentială afacere ce implica necesitatea deținerii unei autorizații de la Ministerul Sănătății – autorizația AN MDMR”, se arată în ordonanța reținerii pentru 24 de ore a lui Alex Pițurcă.

Același Ionel Neacșu, directorul SC Helios Dentserv SRL, a mai declarat la audieri și că italianul Barsanti i l-a prezentat pe Gabriel Țuțu, șeful CN Romarm SA. Iar cu prilejul unei vizite la sediul instituției amintite, martorul DNA și-a amintit în fața procurorilor și că l-a întâlnit pe „Alexandru Pițurcă, împreună cu avocatul”.

Alex Pițurcă avea rol de intermediar

Inițial, antrenorul Victor Piţurcă ar fi finanțat operaţiunea – achitarea furnizorilor, transportului mărfurilor, consiliere juridică şi alte servicii aferente introducerii în România a mărfurilor, se arată în documentele DNA.

Fiul fostului fotbalist, Alexandru Piţurcă, ar fi avut rol de intermediar, mediind legătura între finanţatorul real, tatăl său, interpunând S.C. PAV GREEN ENERGY S.R.L, al cărei unic asociat era. În dosar apar şi alte persoane, care s-au ocupat de logistică, relaţia cu furnizorul şi care l-ar fi ajutat pe şeful Romarm să primească mita.

Procurorii afirmă că şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, a organizat întreaga operaţiune comercială, fiind cel care a identificat clientul – Ministerul Apărării, a asigurat transportul aerian şi canalul de comunicare între client – furnizor – finanţator, precum şi importul bunurilor din China prin S.C. INTERARMS IMPEX S.R.L, mai scrie News.ro.

Pițurcă, turnat de italianul Riccardo Barsanti

Procurorii anticopruție au efectuat o percheziție informatică asupra telefonului deținut de Riccardo Barsanti și au descoperit „4 fotografii de tipul captură ecran ce surprind o discuție purtată prin intermediul aplicatiei Whatsapp cu un interlocutor ce figurează în agenda telefonului ca fiind «Andrei Prieten Țuțu». Convorbirea în cauza este între BARSANTI RICCARDO și «ANDREI PRIETEN ȚUȚU», identificat ca fiind HUDEA ANDREI-ALEXANDRU și se referă la împărțirea profitului ce urma să fie obținut”, notează procurorii.

Stenogramele discuțiilor purtate de italianul Riccardo Barsanti cum trebuiau împărțiți banii:

Hudea Andrei-Alexandru: Nu, Riccardo
H.A.A: Nici vb …
H.A.A: Culmea că nici eu nu am știut un timp că ești tu…
H.A.A: Cand am aflat
H.A.A: Am întrebat pe Gabi cum facem
H.A.A: A zis împărțim la 3
H.A.A: Eu le-am vb de la început
H.A.A: Iar pentru firma de pharma vb și eu…
Barsanti Riccardo: Pai probabil a gândit așa la început, nu știu. Dar, după, Pițurcă a vrut garanții de la mine și eu am garantat pentru toată suma
B.R: Nu pot eu să îmi asum toate riscurile și să împart la egal
B.R: Nu ar fi făcut nimeni
H.A.A: Tb vorbit de la început atunci și nu mai făceam nimic
H.A.A: Gabi știe
B.R: Să nu vorbim de munca a mea și al oameni mei efectiv
B.R: Asta mi asum eu
H.A.A: Eu mai am de dat 15.000 eur cuiva
B.A: Dar riscul al 2 milioane…
H.A.A: Știi cum e
H.A.A: Nu eram eu, nu erau banii
H.A.A: Nu erai tu, nu era marfa
H.A.A: Nu era Gabi, nu era client mapn
B.R: Nu era marfa, nu erau nici bani
B.R: Eu cu firma și cu asociații mei suntem solvabili
B.R: Și Pițurcă știe bine asta.

Fostul selecționer neagă orice implicare, spunând că nu are „nicio treabă cu această afacere”.

author avatar
Andreea Vlad
1.166 afisari

3 COMENTARII

  1. cu 10 lei masca nici nu era greu…….

    -intrebati la dl. Pitzi cat va costa masca de gaze!

  2. „care i-a „turnat” pe toți în convorbirile de pe Whatsapp,”
    Parca mesajele de pe Whatsapp erau criptate, nu-i asa.
    Asculta baietii la greu, nu cred sa fie macar un singur cetatean in tara asta de ca cat care sa nu fie ascultat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger