AcasăNewsCe faci daca ai picat BAC-UL? Vezi aici cateva sfaturi!

Ce faci daca ai picat BAC-UL? Vezi aici cateva sfaturi!

Rezultate contestatii bac 2012

Sansele ca un tanar care a picat BAC-ul sa intre pe piata muncii sunt destul de mici. A spus-o ieri si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.  Tinerii vor ingrosa numarul somerilor sau al celor care parasesc tara pentru a face munci de mana a doua in strainatate. Lista joburilor la care se poate gandi un tanar caruia nu i-a placut scoala e destul de limitata. Totusi, iata cateva idei.

Un tanar fara diploma de bacalaureat poate opta pentru meseria de agent imobiliar, manipulant marfa, secretar, vanzator sau sa se ocupe de ingrijirea batranilor in tari din vestul Europei.  Nu omiteti faptul ca, si in acest caz, angajatorii cer cunostinte de operare a calculatorului si de limba engleza.

Cum o slujba de receptioner la un hotel sau de mecanic auto cereani buni de experienta, tinerilor nu le ramane decat solutia candidaturii la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru o slujba de muncitor necalificat, in agricultura sau constructii.

In aczul in care nu ti-ai gasit un loc de munca, poti opta pentru un ajutor de somaj. Insa, ca sa beneficiezi de acest ajutor, trebuie sa te inregistrezi la agentia din raza domiciliului in cel mult 60 de zile de la afisarea rezultatelor.

Cei care nu au diploma de Bacalaureat se pot inscrie la diferite cursuri profesionale.

Tinerii care pot conta pe sprijinul financiar al familiei pot incepe o afacere proprie.

Si, nu in ultimul rand, o idee valabila pentru toti care au picat la BAC ar fi sa profite de anul care ii desparte de vara lui 2012, cand se pot inscrie pentru a-si sustine, cu mai mult noroc, examenul maturitatii. Cu alte cuvinte, nu pierdeti timpul si invatati!
Oricum, un lucru e sigur: piata muncii nu e ofertanta pentru cei care nu au reusit sa ia BAC-ul. O dovedesc si datele statistice. In 2010, numarul mediu al locurilor de munca vacante pentru muncitorii necalificati a fost de numai 1.000 de persoane. Salariul mediu brut la nivel national al unui astfel de angajat nu depaste 1.400 de lei, brut.

Citeste si:

Funeriu sa-si dea demisia pentru esecul BAC-ului 2011, cere opozitia!

BAC-ul de toamna 2011: Peste 4000 de elevi bucuresteni au contestat notele obtinute

542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger