AcasăNewsAccident teribil la Petromidia, doi oameni au căzut într-un bazin cu azot,...

Accident teribil la Petromidia, doi oameni au căzut într-un bazin cu azot, la -50 de grade. Anunț de ultimă oră al Rompetrol

explozia navodari

Tragedie, sâmbătă, la instalația de polipropilenă de la platforma Petromidia: un bărbat a murit, iar o femeie a fost dusă la spital după un accident la instalația de polipropilenă.

La fața locului, au fost trimise numeroase echipaje de salvare, iar victimele au fost scoase de acolo. Bărbatul a murit însă la scurt timp.

Au căzut în rezervorul cu azot

Alarma a fost dată la 17:27. Au fost trimise mai multe ambulanțe SMURD, 2 elicoptere SMURD, echipaje de descarcerare și intervenție, dar și echipaje care acționează în cazul unor accidente cu substanțe chimice, biologice sau nucleare, însă din păcate bărbatul în vârstă de 55 de ani și-a pierdut viața.

Imediat, femeia a fost transportată la Spitalul Județean Constanța. Cel mai probabil, echipamentul de protecție pe care îl purta a salvat-o, pentru că acest bazin de azot era folosit la răcirea instalației, iar cei de la ISU spun că temperaturile coboară acolo undeva la -50 de grade.

Ce decizie a luat Rompetrol?

Rompetrol a deschis o anchetă internă după ce un angajat al platformei Petromidia a murit, iar o femeie a fost transportată la spital, spunând că incidentul a avut loc la partea de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP).

Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri”, arată Rompetrol.

„Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, a mai transmis Rompetrol.

author avatar
Andrei Ștefan
490 afisari

2 COMENTARII

  1. „Prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri”…. si de ce sefu’ i- a trimis pe marginea bazinului?
    Ca la noi ITM se face ca lucreaza
    Mortu’ e de vina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger