AcasăNewsCe este "metoda Arbatachar", prin care a afaceristul Adrian Kreiner a fost...

Ce este „metoda Arbatachar”, prin care a afaceristul Adrian Kreiner a fost torturat până la moarte

Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit în chinuri groaznice, conform rechizitoriului Poliţiei. Potrivit ultimelor detalii șocante dezvăluite de către anchetatori, întregul plan a fost pus în aplicare de cel puțin cinci persoane – patru bărbați și o femeie.

Anchetatorii spun că suspecții au utilizat o formă de tortură care implică durere extremă pentru a afla unde erau banii și obiectele de valoare.

Au dat lovitura ca-n filme

În noaptea de 5/6 noiembrie, în jurul orei 2.20, tâlharii au părăsit podul casei vecine, de unde au stat la pândă, au sărit din nou gardul și au rupt unul dintre grilajele de metal ale gardului vilei lui Kreiner, pe unde doi dintre ei au intrat în curte, cel de-al treilea rămânând în stradă pentru a supraveghea zona.

Din garaj, suspecții au intrat în casă, unde, la parter, în living, se afla Adrian Kreiner.

În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar»”, au spus anchetatorii.

Este o tehnică prin care membrele victimei sunt legate la spate, frânghia fiind strânsă până când trunchiul este bombat cât mai mult posibil, cu fiecare mișcare.

Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie.

Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a mai menționat conducerea Poliției Județene despre crima Sibiu.

I-au acoperit corpul cu pătura de pe canapea

Criminalii au fost surprinși de fiica proprietarului, în vârstă de 23 de ani, care dormea la etaj și cel mai probabil s-a trezit în urma zgomotelor de la parterul casei.

Speriată, fata le-a dat toți banii din portofel – 40 de euro și aproximativ 100 de lei. Unul dintre atacatori a observat în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare la vedere.

Apoi, infractorii au furat nu mai puțin de 16 ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro, pe care le-au pus într-o geantă cu care veniseră la ei și au scotocit și restul sertarelor din dormitor.

Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul.

Altfel, Ilie Sitaru, considerat martor-cheie, adus din Timiș în legătură cu uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Se pregătesc propunerile pentru mandatele de arestare în lipsă a celor trei atacatori. S-a cerut inclusiv sprijinul Interpolului în încercarea de a o identifica și găsi pe femeia care se presupune că ar fi fost cea care a luat chirie aici, în Sibiu, locul unde indivizii s-au cazat vreme de trei nopți.

author avatar
Andrei Ștefan
1.221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger