AcasăNewsCe este ”Legea Anastasia” pe care a promulgat-o Iohannis. Vine cu pedepse...

Ce este ”Legea Anastasia” pe care a promulgat-o Iohannis. Vine cu pedepse dure pentru şoferi, merg direct la închisoare!

soferi

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea iniţiată de către senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu. Mai este cunoscută şi sub numele de „Legea Anastasia”, denumită astfel în memoria fetiţei de patru ani care a fost ucisă, pe 1 iunie, în faţa casei.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu poată fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Când ajung şoferii la închisoare?

Cei care urcă la volan băuți, drogați, fără permis și provoacă accidente mortale nu vor mai scăpa de închisoare. Legea promulgată vineri de șeful statului, care prevede că şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, dacă provoacă accidente mortale, a fost inițiată de către senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu.

”Afost promulgată legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare.

NU vă puneţi viaţa în pericol! NU puneţi viaţa altora în pericol! Nu uitaţi: în trafic… nu sunteţi singuri”, a transmis Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

„Anastasia are grijă de vieţile noastre de dincolo de moarte. Criminalii şoselelor merg la închisoare. Nicio instanţă din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile ţării urcaţi băuţi, drogaţi sau fără permis la volan.

Legea Anastasia (denumită astfel în memoria fetiţei de patru ani ucisă la 1 iunie 2022 în faţa casei) pe care am iniţiat-o, a fost votată, astăzi, de Camera Deputaţilor şi va merge spre promulgare la preşedintele României”, a afirmat Robert Cazanciuc.

author avatar
Andreea Vlad
782 afisari

4 COMENTARII

  1. Si la aia care sunt analfabeti,adr au luat permisul pe spaga,la aia care fac tot felul de scheme prin trafic,dar la cei care sunt „smecherii soselelor”,la cei care au permis”cateroria A,B si BMW” daca fac acident cu victime(vezi Serban Huidu si altii) le este suspendata pedeapsa,nu?
    Ca sunt smecheri….

  2. „Cei care urcă la volan băuți, drogați, fără permis și provoacă accidente mortale nu vor mai scăpa de închisoare.”
    Probabil singura lege dreapta data din 1990 incoace, restul sunt varza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger