AcasăNewsCe este "investment fraud", schema prin care au fost înşelaţi 33.000 de...

Ce este „investment fraud”, schema prin care au fost înşelaţi 33.000 de oameni. Prejudiciu: 89 milioane euro!

33.000 de mici investitori au fost înşelaţi de o grupare infracţională prin metoda „investment fraud”, care constă în atragerea de fonduri prin asistenţă telefonică pentru investiţii în platforme online fictive, cu promisiunea unor câştiguri substanţiale.

DIICOT a efectuat, joi, şase percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, care a pus bazele mai multor centre de asistenţă telefonică implicate în comiterea de infracţiuni de tip „investment fraud”.

Cum funcţiona shema frauduloasă?

Victimele au fost induse în eroare şi determinate să investească diferite sume de bani pe platformele online, controlate de membrii grupării.

În realitate, investiţiile promise nu au fost efectuate, sumele de bani fiind colectate şi, ulterior, introduse în circuitul legal prin diferite metode de spălare a banilor.

Sumele colectate mici: 200-250 euro

Iniţial, victimele erau convinse să investească sume mici: între 200 şi 250 de euro, pentru care urmau să obţină profituri ridicate.

Ulterior, acestea erau contactate de persoane care se recomandau a fi consilieri financiari, care le promiteau obţinerea unor profituri mai mari decât cele prezentate iniţial, în măsura în care erau dispuse să investească sume mai mari de bani. Cine era de-acord avea să piardă toţi banii, în cele din urmă.

author avatar
Andrei Ștefan
618 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger