AcasăNewsCe este "Drogul elevului", adus din Olanda, şi care face ravagii printre...

Ce este „Drogul elevului”, adus din Olanda, şi care face ravagii printre tinerii din România. I-a atras preţul mic, de 10 lei/doză

(sursa foto: realitatea.net)

Unii elevi din Bucureşti au căzut victime unui nou drog, care face ravagii prin şcoli. Se numeşte chiar „Drogul elevului”, iar preţul unei doze este de 10 lei.

Este vorba despre o substanţă sintetică, ale cărei efecte sunt devastatoare.

Drogul este alintat „tigăiţă”

Drogul se vinde ziua în amiaza mare pe străzile din București, așa cum arată o investigație cu camera ascunsă a celor de la Antena 3. Mai mult, inclusiv ”iarba” se vinde în centrul Capitalei, fără nicio jenă.

  • “Ştii de unde pot să fac şi eu rost de aici din zonă de iarbă sau de tigăiţă ceva?”, întreabă reporterul Antena 3, fără să-și divulge identitatea.
  • ”De tigăiţă? Da. Îţi fac eu rost, acum merg şi eu să iau? Câte vreţi?”, răspunde traficantul, fără nicio teamă.
  • “Două, dar cât e una?”, continuă dialogul, iar răspunsul e cu adevărat șocant: ”10 lei”.

Provoacă comportament violent și tulburări psihotice

Cele două grupări au cumpărat drogurile din Olanda şi le-au adus în România prin intermediul firmelor de curierat. E vorba despre substanţe chimice, aşa zisele „legale” sau „drogul elevului” pentru că preţul unei doze este foarte mic – 10 lei. Practic este accesibil oricui.

Din păcare, spun medicii toxicologi, efectele acestor substanţe asupora corpului uman sunt devastatoare. Produce dependență, comportament violent și tulburări psihotice.

Drogurile erau vândute în clădirile dezafectate din Centrul Vechi, dar şi în jurul unor şcoli şi licee din sectoarele 1 şi 3.

În total au fost 17 percheziţii în acest caz. S-au adunat probe pentru arestarea a 13 traficanţi.

author avatar
Andrei Ștefan
656 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger