AcasăNewsCe este drogul care seamănă cu ceara de albine, se fumează şi...

Ce este drogul care seamănă cu ceara de albine, se fumează şi face ravagii în România. Mulţi tineri i-au căzut victimă

DIICOT, război total cu dealerii de droguri

Piaţa din România a fost „inundată” cu un nou drog foarte periculos, care face ravagii în special în rândul tinerilor. Acest drog e extras din muguri de cannabis şi seamănă cu ceara de albine.

Alterează semnificativ percepția realității.

Conține o concentrație mare de hașiș

Medicii avertizează că acest drog conține o concentrație mare de hașiș și că principiul activ este unul destul de puternic. Se extrage din muguri de cannabis și se fumează sau se mestecă.

Medicii avertizează că drogul este extrem de puternic, provoacă alterare psiho-fizică imediată semnificativă. Semnalul de alarmă este tras în special pentru tinerii care, se pare că sunt cei mai mulți consumatori ai acestui nou drog.

Polițiștii au confiscat 1,3 kilograme de cocaină

Aproximativ 1,3 kilograme de cocaină şi 6 kilograme de droguri sintetice au fost descoperite şi ridicate de poliţiştii din România în cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 5-18 ianuarie.

În perioada 5 – 18 ianuarie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 35 de acţiuni operative (dintre care 19 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 71 de ordonanţe de reţinere şi 32 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de trei persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

„În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1,3 kilograme de cocaină, 3 kilograme şi 35 de doze de canabis, 6 kilograme şi 60 de doze din alte droguri sintetice, 59 de doze de heroină, 696 de diverse comprimate, 15.600 de ţigarete, 10 grindere şi 16 cântare.

De asemenea, au fost indisponibilizate 153 de telefoane mobile, 7 calculatoare, 1 laptop, 6 arme neletale, peste 1.000 de bucăţi de muniţie, 203.319 lei, 27.890 de euro, 3.340 de lire sterline şi 2.100 de euro (monedă falsă)”, potrivit DIICOT.

author avatar
Andrei Ștefan
793 afisari

4 COMENTARII

  1. „De asemenea, au fost indisponibilizate 153 de telefoane mobile, 7 calculatoare, 1 laptop, 6 arme neletale, peste 1.000 de bucăţi de muniţie, ”
    Sunt ferm convins ca „bucatile de munitie” erau fie alice/pelete de plumb de 4,5mm sau de plastic de 6mm airsoft, munitii neletale care nu sunt reglementate de lege, poti sa le detii in orice cantitate vrei tu. Dar spre marirea si intensificarea dramatismului, militienii iti prezinta niste chestii care parca ar fi cel putzin capete nucleare sau bombe cu fragmentatie.

  2. Informatii din interior ” camera 0 ” ( pentru cunoscatorii care supravegheaza ), din 100 kg confiscate, 20% se distrug iar 80% ajung inapoi pe piata!

  3. Recomand doua filme pe care le puteti gasii pe yt. The Union si The Culture High
    VIZIONARE PLACUTA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger