AcasăNewsCe este apa micelară și cum acționează

Ce este apa micelară și cum acționează

O apă micelară bună este un medicament pe care cu siguranță merită să îl ai pe raftul de produse cosmetice. Combină caracteristicile unui lapte și demachiant, iar principalul său avantaj este o formulă ușoară, dar eficientă, care curăță în profunzime pielea.

Ce este apa micelara, cum să o alegi în funcție de tipul de piele și când să o folosești? Îți spunem în articolul de astăzi.

Ce este apa micelară?

Apa micelară este un demachiant al pielii cu particule speciale – micele, care sunt compuse din molecule hidrofile (apă) și lipofile (grăsimi). Sunt sferice și acționează ca un magnet. La contactul cu pielea, miceliile atrag impuritățile prezente pe ea: murdărie, praf, sebum, cosmetice și produse de îngrijire. Impuritățile acumulate sunt apoi dizolvate într-o soluție apoasă, facilitând îndepărtarea lor de pe piele. Astfel, apa micelară acționează în două faze și, deși pare apă la prima vedere, se deosebește de aceasta prin textură.

Apa micelară – pentru cine este potrivită?

Răspunsul este scurt: pentru toată lumea, pentru că avantajul incontestabil al acestor tipuri de remedii este tandrețea lor pentru piele.

Când se folosește apa micelară?

De preferință dimineața și seara. Dimineața, va îndepărta sebumul de pe față, va împrospăta tenul și îl va pregăti pentru aplicarea cremei și a machiajului. Seara, dimpotriva, va îndeparta impuritățile acumulate.

Cea mai bună apă micelară – pe care să o alegi?

În ultimii ani, apele micelare au făcut furori pe piața frumuseții. Există atât de multe tipuri pe piață încât uneori s-ar putea să ai probleme în a o alege pe cea potrivită pentru pielea ta. Mai mult, preparatele sunt îmbogățite cu diverși aditivi. Deci, ce reguli trebuie de urmat atunci când alegi un astfel de mijloc cosmetic? Desigur, în primul rând – tipul de piele. De exemplu, apa micelară pentru tenul cu probleme ar trebui să fie cu efect calmant, revigorat și să aibă o formulă foarte ușoară. Printre aditivi poți căuta, de exemplu, extract de aloe. Pentru pielea capilară lichidul micelar poate conține componente suplimentare care întăresc și strâng vasele de sânge și au grijă de bariera naturală de protecție. Pentru acest tip de ten va funcționa bine o formulă îmbogățită cu merișoare. În mod ideal, poți achiziționa din magazinul online Makeup o linie întreagă de produse cosmetice dintr-o anumită serie, apoi acestea își vor completa reciproc acțiunea.

Așa că dacă-ți plac soluțiile simple și eficiente, apa micelară este alegerea ta.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger