AcasăNewsCe droguri ar fi consumat Vlad Pascu cu doar câteva ore înainte...

Ce droguri ar fi consumat Vlad Pascu cu doar câteva ore înainte de accidentul de la 2 Mai? Raportul preliminar, şocant!

Înainte să provoace tragedia din stațiunea 2 Mai, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, se lăuda pe rețelele de socializare cu substanțele pe care le consuma.

DIICOT a transmis că Vlad Pascu era cunoscut drept consumator de droguri. În 2017, pe când avea doar 13 ani, a fost găsit în București cu canabis, într-o pungă mică.

Ar fi consumat mai mult de 3 substanţe

Un raport preliminar obținut de jurnaliștii Digi24 arată că șoferul de 19 ani care a produs tragedia ar fi consumat mai mult de trei substanțe. După o săptămână însă, nimic nu s-a schimbat în Poliția Română.

Mai marii de la București nu au găsit niciun responsabil, iar singurii polițiști care și-au pierdut funcțiile au făcut-o pentru că așa și-au dorit ei.

Săptămâna viitoare, Corpul de Control al ministrului va publica raportul după verificările de la Constanța. Mai mulți polițiști ar putea fi schimbați din funcție.

Predoiu se face că anchetează

Și dacă în urma acestui control ajungem la concluzia că există responsabilitate și la nivelul șefului de inspectorat, nu o să am nicio ezitare să iau o decizie.

Dar trebuie să o fac profesionist. De fiecare dată în astfel de situații, lucrurile se opresc la a investiga și a pedepsi. Eu cred că trebuie să facem mai mult decât atât.

Astăzi am semnat un ordin prin care am constituit o echipă care să analizeze vulnerabilitățile sistemice. Nu doar responsabilități individuale, ci și lanțul cauzal, ce anume a condus la această situație. Și să facem o listă cu astfel de vulnerabilități, care presupun soluții fie în legislație, fie în actul managerial.

Dacă eu paralizez acest sistem prin măsuri strict emoționale, unele poate întemeiate, dar altele nefundamentate, grăbindu-mă și făcând un act ministerial neprofesionist, s-ar putea abia atunci să condamn alte vieți la dispariție, pentru că paralizez un sistem și dau un mesaj greșit.

Eu vreau să transmit sistemului următorul lucru: Cine își face treaba, i se recunoaște treaba, cine nu – când greșește este investigat procedural și sancționat. Ăsta este rolul meu ca ministru”, a mai zis Predoiu.

author avatar
Andrei Ștefan