AcasăNewsCe detalii s-au aflat de la DNA după reținerea primarului din Mioveni

Ce detalii s-au aflat de la DNA după reținerea primarului din Mioveni

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești.

Edilul din Mioveni – despre care PSD Argeș anunțase miercuri seară că Biroul Permanent Județean a decis, în urma unei ședințe extraordinare, excluderea din partid – este acuzat de trafic de influență.

Reprezentanții DNA-ului au transmis, joi dimineață, un comunicat în care apar detalii cu privire la aspectele care au dus la reținerea primarului orașului Mioveni.

Mai exact, DNA-ul precizează că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 5 octombrie, a suspectului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru trafic de influență.

DNA: Primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”, se menționează în comunicatul DNA-ului.

Conform aceleiași surse, lui Georgescu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Iar în cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Primarul din Mioveni, exclus din PSD

Vă amintim că miercuri seară, dupăce se aflase deja în spațiul public faptul că Ion Georgescu intrase în vizorul DNA-ului, PSD Argeș a transmis un scurt comunicat de presă, semnat de Ion Mînzînă, președintele organizației argeșene a formațiunii politice. În care se anunța decizia de excludere din partid a primarului din Mioveni.

„Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.
PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, s-a menționat în mesajul făcut public de PSD Argeș.

author avatar
Andrei Coman
488 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger