AcasăNewsCe crede Adrian Năstase despre o posibilă alianță Rusia – China. Cine...

Ce crede Adrian Năstase despre o posibilă alianță Rusia – China. Cine pierde și cine are de câștigat

Adrian NastaseCe crede Adrian Năstase despre o posibilă alianță Rusia – China. Cine pierde și cine are de câștigat

Adrian Năstase, fost premier al României, a vorbit despre planul secret al Rusiei cu China. Acesta și-a spus opinia despre o posibilă alianță între cele două superputeri, în contextul ultimelor evenimente internaționale.

Săptămâna trecută, toată atenția planetei s-a îndreptat către Kremlin. La Moscova, Vladimir Putin a avut un summit întins pe durata a două zile cu bunul său prieten și aliat Xi Jinping, președintele Chinei.

Adrian Năstase, despre planul secret dintre Rusia şi China

Prezent duminică seara într-o emisiune de televiziune, Adrian Năstase și-a spus punctul de vedere în legătură cu această relație Rusia – China despre care au discutat toți specialiștii planetei.

„Dacă încercăm să ne ridicăm, să privim de la înălțimea de pe orbit a unui satelit, vom vedea, de fapt, că că ar trebui să lăsăm la o parte iluziile şi să constatăm că s-au creat două blocuri care de acum încolo vor deveni foarte agresive unele cu celelalte.

Occidentul, pe de o parte condus de Statele Unite și pe de altă parte Rusia și China. Dar este clar că în felul ăsta și războiul din Ucraina devine un fel de război proxi prin intermediar. Ucraina e sprijinită de Statele Unite și state membre NATO. Pe de altă parte, Rusia e sprijinită mai mult sau mai puțin vizibil de China”, spune Năstase, la Antena 3.

Înțelegere militară între Rusia și China?!

În ceea ce privește o alianță Rusia – China, fostul diplomat român spune că ”practic” ar exista o înțelegere militară între cele două mari puteri ale lumii. Explicația: au interese comune.

„Chiar dacă nu există o alianță și nu există o alianță militară, cred că din punct de vedere al unui echivalent funcțional, există practic o alianță militară între Rusia și China. Cele două țări în momentul de față interese similare”, a adăugat Năstase.

Adrian Năstase este și el de părere că Beijingul domină atunci când vine vorba de relația cu Moscova. Acesta remarcă și mandatul de arestare pentru Vladmiri Putin. Decizia luată de Curtea Penală Internațională îl pune pe liderul rus într-o ipostază vulnerabilă.

„China reprezintă partenerul senior. Rusia a devenit partenerul junior, schimbându-se cumva ceea ce exista în timp ca relație între ei și decizia asimetrică și-a schimbat sensul.

În plus, decizia de arestare pentru Putin venită de la de la Tribunalul Penal Internațional ajută din nou China. Îl pune pe Putin într-o situație de oarecare vulnerabilitate”, subliniază fostul premier.

author avatar
Andreea Vlad
516 afisari

4 COMENTARII

  1. in orice fel de tara asemnea infractor se judeca ptr inalta tradare…Ce mai cauta in spatiul public jigodia??? PIEI SATANA…AMIN

  2. ” … s-au creat DOUĀ blocuri care de acum încolo vor deveni foarte agresive UNELE CU CELELALTE ” – pāi, dacā sînt doar douā?! :))) Nu stim dacā asa s-a exprimat Bombonel dar ziarica care (sic!) a reprodus trebuia sā redea corect. Vorba vine, nici ea nu a remarcat, de unde atîta minimā stiintā la ” partial-eclozatii ” āstia?

    • Mai sunt și alte blocuri militare în lume, mai sunt și țări nealiniate. Cele două blocuri pot fi agresive și față de acestea, nu? Dar tu trebuie s-o faci pe deșteptul, pentru că nu ești!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger