AcasăNewsCe condiţii trebuie să îndeplineşti pentru racordarea gratuită la gaze şi la...

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru racordarea gratuită la gaze şi la reţeaua electrică

retea-electricaCe condiţii trebuie să îndeplineşti pentru racordarea gratuită la gaze şi la reţeaua electrică

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un pachet de ordine privind racordarea clienților noncasnici şi a prosumatorilor la rețelele electrice de interes public și la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Clienții noncasnici care beneficiază de instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri finanțate de operatorii de distribuție concesionari au obligația legală de a utiliza și de a păstra destinația locului de consum pe o perioadă de 5 ani de la data punerii în funcțiune a instalațiilor de racordare.

Lucrările sunt finanțate de distribuitori, însă aceștia își vor recupera costurile prin facturile plătite de către toți consumatorii.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti?

În cadrul ANRE a fost aprobat un pachet de ordine prin care oamenii se pot racorda gratuit la reţeaua de gaze sau de energie electrică. Cei care pot beneficia de această măsură, dar şi de gratuitate la efectuarea lucrărilor de branşare sunt clienţii casnici.

  1. De la data obţinerii autorizaţiei de racordare, distribuitorul este obligat să realizeze lucrarea în termen de 90 de zile. Lucrarea în cauză ar urma să includă recepţia şi punerea în funcţiune a instalaţiei.
  2. Cererile de racordare la sistemul de distribuție depuse la operatorul de distribuție înainte de intrarea în vigoare a prevederilor noilor acte normative și pentru care nu au fost emise avize tehnice de racordare, se soluționează în conformitate cu prevederile din legislația primară.
  3. Clienții finali noncasnici care beneficiază de instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri finanțate de operatorii de distribuție concesionari au obligația legală de a utiliza și de a păstra destinația locului de consum pe o perioadă de 5 ani de la data punerii în funcțiune a instalațiilor de racordare.

 

author avatar
Andrei Ștefan
411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger