AcasăNewsCe capcane intinde Robert Negoita locuitorilor Sectorului 3

Ce capcane intinde Robert Negoita locuitorilor Sectorului 3

Robert Negoita a cladit un imperiu alaturi de fratele lui, inseland Statul. A ajuns parlamentar prin mijloace mai putin ortodoxe, platind in stanga si-n dreapta unor oameni influenti din PSD, iar acum vrea Primaria Sectorului 3 cu orice pret.

Strategie. Intr-o incercare disperata de a scapa de ANAF, in perioada guvernului Tariceanu, „fratele” adventist Robert Negoita a plasat apartamentele, terenurile si parcarile intr-o firma micuta

Asa ca nu ezita sa apeleze la minciuni sau manevre ieftine, atata timp cat acestea ii aduc voturi. Cu toate ca deputatul sustine ca i-a cedat fratelui sau toate firmele, reporterii „National” au aflat ca Robert Negoita continua afacerile de  familie printr-un SRL de apartament, care figureaza la Fisc cu patru angajati si pierderi uriase.

 

In 2008, candidatul la Primaria Sectorului 3 Robert Negoita era actionar/asociat la sapte SRL-uri, printre care Pro Confort, Pro Hotels si Domus Stil, insa, dupa ce s-a trezit cu ANAF pe cap, care voia sa puna sechestru asigurator pe bunuri, a ajuns brusc la concluzia ca unui deputat ca el nu-i sta bine cu multe firme. Asa ca i le-a pasat fratelui sau. In ultima declaratie de interese, depusa pe 4 mai, anul acesta, la Parlament, Robert Negoita scrie negru pe alb ca nu detine decat doua societati comerciale: Domus Stil Real Estate Solutions, care are patru angajati si pierderi de 500.000 de euro intr-un singur an, si Magic Water Park, care are doi angajati si un profit de… 200 de euro. Desi se da drept un tip foarte religios, care merge frecvent la slujbele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Robert Negoita nu s-a dat inapoi sa-i minta pe cei de la ANAF atunci cand a trecut doua firme in declaratia de interese.

A „pompat” averea intr-o firma, de frica ANAF

 

Dovezi. Robert Negoita detine 99,9996 din societatea Domus Stil Real Estate Solutions (facs. 1), iar firma politicianului figureaza ca actionar la SC Pro Hotels SRL (facs. 2). Aceasta din urma, la randul ei, este asociat unic la Pro Confort (facs. 3), societatea care l-a propulsat pe deputat in randul milionarilor si care, potrivit lui Robert Negoita, ar fi fost cedata fratelui sau, Ionut

Societatea comerciala Domus Stil Real Estate Solutions a fost inregistrata la Registrul Comertului la finele anului 2009, in timp ce ANAF incerca sa puna sechestru pe bunurile lui Robert Negoita, pentru a recupera datoriile uriase, de aproape 30 de

milioane de euro pe care acesta le avea la stat. ANAF descoperise, in acea perioada, ca Robert Negoita furase cu tupeu statul, neplatind TVA pentru tranzactiile imobiliare derulate in perioada 2006-2008. Atunci, in perioada in care guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu incerca sa recupereze de la Robert Negoita cele 30 de milioane de euro, deputatul a inceput sa-si puna averea la adapost. Pe 7 octombrie 2009, cu o saptamana inainte ca ANAF sa dispuna masuri asiguratorii pe bunurile care figurau in declaratia de avere a deputatului, acesta a avut un aport in natura (apartamente, terenuri si locuri de parcare – n.r.) de 32,98 milioane de lei la capitalul social al SC Domus Stil Real Estate Solutions.

Ulterior, pe 23 octombrie, a majorat capitalul firmei cu peste 18 milioane de lei, acesta ajungand la 51,78 milioane de lei. Cu aceasta manevra ingenioasa, Robert Negoita a reusit sa-si puna la adapost averea, iar ANAF nu a putut sa-i puna sechestru pe bunuri. Minunea n-a tinut insa mult, fiindca ANAF a contestat in instanta decizia actionarilor Domus Stil Real Estate Solutions (Robert detine 99,9996% din societate, restul de 0,0004% fiind in proprietatea fratelui sau, Ionut – n.r.). Recent, ANAF a inregistrat o victorie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a decis ca toate terenurile, apartamentele si parcarile sa revina in proprietatea lui Robert Negoita, ca persoana fizica. Astfel, ANAF are posibilitatea sa-i vanda bunurile, pentru a recupera cele 30 de milioane de euro pe care deputatul le datoreaza statului.

El nu e actionar. Firma lui, da!

Toate celelalte actiuni detinute de Robert Negoita in celelalte firme au fost pasate fie fratelui, fie tatalui, fie oamenilor de incredere. Si, totusi, jurnalistii de la „National” au descoperit ca realitatea este cu totul alta si ca afaceristul care se viseaza in fruntea Sectorului 3 a omis sa spuna intregul adevar. Cu toate ca el, personal, nu figureaza in actionariatul celorlalte afaceri de familie, in acestea apare… SC Domus Stil Real Estate Solutions. Adica firma lui! Potrivit documentelor oficiale, SC Pro Hotels SRL Voluntari este detinuta de mai multi asociati: Domus Stil, Domus Stil Construct, Confort City Rezidential, Confort Leasing si, surpriza!, Domus Stil Real Estate Solutions, in calitate de persoana juridica. La randul ei, firma Pro Hotels, unde este asociat SRL-ul deputatului, este actionar unic la… SC Pro Confort, firma prin care fratii Robert si Ionut Negoita si-au creat creat imperiul si din care candidatul la primarie zicea ca s-a retras. Si, ca tacamul sa fie complet, Pro Confort este asociat la SC Ideal rezidential, alaturi de Ionut Negoita, Ilie Negoita (tatal milionarilor – n.r.) si Maxday Holding LTD, o firma inregistrata in paradisul fiscal din Cipru. Faptul ca Robert Negoita are lipici la bani s-a demonstrat de-a lungul timpului. Surse din anturajul deputatului sustin ca o mare parte din banii investiti de acesta in terenuri ar fi provenit, pe cai stiute doar de catre Cel de Sus, de la „fratii” Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea care au conexiuni in SUA.

Ofera cadouri electorale la Palatul Parlamentului

De cateva zile, pe Facebook a aparut un nou concurs, Mission S3, cu premii consistente: un telefon de ultima generatie, bilete la concertul artistei Lady Gaga, un sejur la mare pentru doua persoane sau vouchere de cumparaturi de cate 200 de lei. In spatele concursului se afla insa insusi Robert Negoita, care incearca astfel sa-si creeze o „armata”de oameni naivi, pe care ii poate folosi ca masa de manevra. Reporterii „National” au descoperit ca, pentru a participa la concursul Mission S3, locuitorii Sectorului 3 trebuie sa introduca pe Facebook un „simplu” cod. „Acest cod il primiti in momentul in care va prezentati la intalnirea cu domnul Robert Negoita, pe 29 mai, la Palatul Parlamentului. Trebuie sa aveti buletinul la dvs. si, daca nu aveti domiciliul in Sectorul 3, trebuie sa rezolvati cu mutatia cat mai rapid, fiindca este una dintre conditiile impuse de organizatorii concursului”, ne-a explicat o tanara de la cabinetul lui Robert Negoita. Femeia din staff-ul deputatului a omis insa sa spuna ca cine vrea sa castige marele premiu trebuie sa participe la toate intrunirile organizate de Robert Negoita, sa mearga alaturi de ceilalti participanti la mitingurile acestuia, sa se pozeze cu el si sa se dedice trup si suflet campaniei, pana la alegeri – conditii stipulate clar intr-un document legalizat la notariat. Cine are tupeul sa lipseasca nemotivat sau cine nu se poate invoi de la serviciu pentru campania lui Robert Negoita este descalificat si, evident, adio smartphone si concediu la mare!

Robert Negoita, patronul cotidianului gratuit „ring”, folosit ca ziar de campanie

Prin concursul dubios lansat in toiul campaniei electorale, Robert Negoita dovedeste inca o data ca se pricepe la manipularea oamenilor, asa cum a facut si cu cititorii cotidianului „ring”. Contracandidatii lui Robert Negoita sunt improscati cu noroi aproape zilnic in ziarul „independent” care se distribuie gratuit la metrou. Inainte de a lua de bune toate informatiile, bucurestenii din Sectorul 3 ar trebui sa stie un amanunt extrem de important: ca ziarul „ring” este detinut de Robert Negoita si de familia sa, iar acum e folosit pe post de ziar de campanie, profitand de faptul ca multa lume nu stie cine este in spatele intregii afaceri.

 

Dovezi. Robert Negoita detine 99,9996 din societatea Domus Stil Real Estate Solutions (facs. 1), iar firma politicianului figureaza ca actionar la SC Pro Hotels SRL (facs. 2). Aceasta din urma, la randul ei, este asociat unic la Pro Confort (facs. 3), societatea care l-a propulsat pe deputat in randul milionarilor si care, potrivit lui Robert Negoita, ar fi fost cedata fratelui sau, Ionut

author avatar
Narcis Voica
2.461 afisari

1 COMENTARIU

  1. mai lasati pe omu asta inpace sa faca treaba va pare rau ia faceti si voi macar un sfert cit a facut omu asta a ajutat pe multi oameni si ajuta incontinuare acreat multe locuri de munca si are multe proiecte pentru a ajuta cetateni va pare rau la munca puturosilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger