AcasăNewsCe avere a lăsat în urmă miliardarul Dan Petrescu. Afaceristul nu a...

Ce avere a lăsat în urmă miliardarul Dan Petrescu. Afaceristul nu a vrut să-și etaleze bogăția

Dan PetrescuCe avere a lăsat în urmă miliardarul Dan Petrescu. Afaceristul nu a vrut să-și etaleze bogăția

Dan Petrescu era considerat cel mai bogat român. Acesta a lăsat în urma sa o avere uriașă, o mulțime de afaceri, dar și o nenumărate de surse de venit, asta deoarece el deținea mai multe terenuri unde s-au construit supermarket-uri cunoscute.

Petrescu a deschis și câteva cartiere rezidențiale unde locuiesc foarte multe persoane importante din țara noastră, iar în urma acestora conturile miliardarului au fost tot timpul pline.

Averea omului de afaceri ar depăşi 1 miliard de euro. „Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco”, potrivit Adevarul.

Bogat, dar modest

Deși era miliardar, Dan Petrescu a fost mereu modest și a preferat chiar să meargă cu autobuzul de la Nisa spre Monaco, acolo unde locuia, decât să zboare sau să aibă șofer personal la volanul bolizilor de lux. Mai mult de atât, el conducea mașini vechi care costau puțin și a preferat să nu apară cu autoturisme de lux și extrem de scumpe.

Nu se știe momentan cui va rămâne averea lui Dan Petrescu, asta pentru că atât soția, cât și unicul fiu în vârstă de 30 de ani, au pierit în același accident aviatic grav din Milano. Potrivit unor surse citate de Gândul, Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu, ar fi cea care va prelua averea magnatului. Aceasta controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

author avatar
Andreea Vlad
1.028 afisari

2 COMENTARII

  1. Firesc ar fi ca averea sa o preia statul.Nu cred ca in 1990 Petrescu avea in propietate 10 mp teren.In mare parte terenul provine din propietatea sau administrarea statului.Ce treaba are Surugiu cu propietatile terenurilor provenite de la stat.Sunt multe personaje care au detinut functii inainte de 1989 pe la institutiile statului care se ocupau de terenuri si au fost primii la spaga contra propietate terenuri.Numai prin darea in plata a 850 mp teren arabil s-au adunat propietati de mii de ha.Asa ca ar trebui sa o lasam mai moale cu omul de afaceri si sa-i zicem elegant speculant de terenuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger