AcasăNewsCe avantaje aduce Noul Cod Civil pentru clientii bancilor

Ce avantaje aduce Noul Cod Civil pentru clientii bancilor

Codul Civil pune un pic de ordine in relatia dintre banci si clienti

Modificarile operate la Codul Civil aduc schimbari semnificative in relatia dintre banci si clientii acestora.

Codul Civil pune un pic de ordine in relatia dintre banci si clienti

Presarat cu reglementari oarecum neclare, noul Cod Civil favorizeaza cetateanul de rand in relatia cu institutiile bancare, aducand drepturi suplimentare imprumutatilor, inclusiv celor de pe segmentul corporate. Cel putin asa sustin juristii care au explicat ca, prin noul Cod Civil, anumite clauze care se regaseau si pana acum in contractele de credit si de garantie devin reglementate legal.

Astfel, potrivit modificarilor care vor intra in vigoare de la 1 octombrie, bancile trebuie sa acorde un termen minim de 15 zile imprumutatilor pentru rambursarea creditului in cazul in care banca hotaraste rezilierea contractului. Mai mult, banca nu poate lua decizia de a rezilia contractul de credit decat pentru motive temeinice” Atat bancile, cat si imprumutatii trebuie sa analizeze in detaliu impactul noului Cod Civil asupra negocierilor care vor fi in curs la 1 octombrie, asupra contractelor de credit in vigoare si garantiilor existente, formalitatilor de publicitate pentru garantii etc.”, mai sustin specialistii in drept bancar.

author avatar
eNational
901 afisari

1 COMENTARIU

  1. SE MODIFICA IN VRE-UN FEL SI art. 1089 Cod Civil ??? Pentru ca daca este asa, atunci este cea mai mare magarie, cel mai mare complot impotriva poporului roman din ultimii 140 de ani. Clauzele referitoare la dobanda penalizatoare, care este o dobanda la dobanda, SUNT NULE , INTERZISE SI ILEGALE, iar in momentul de fata nu exista nici un contract care sa nu aibe asemenea clauze. ASTA E FRICA BANCILOR!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger