AcasăNewsCe au patit 11 barbati prinsi furand componente de cale ferata in...

Ce au patit 11 barbati prinsi furand componente de cale ferata in Portul Constanta!

Oamenii legii au anuntat, luni, ca au prins in flagrant 11 barbati- cu varste cuprinse intre 22 si 45 de ani, din mai multe zone ale tarii – furand componente metalice de la cateva vagoane aflate un triajul unei statii de cale ferata din Portul Constanta.

Actiunea s-a desfasurat sambata, la ea participand atat politisti din cadrul serviciului Transporturi Maritime, cat si reprezentanti ai Directiei Operatiuni Speciale, din acdrul IGPR, cat si luptatori si jandarmi. Cei 11 suspecti ar fi fost surprinsi in timp ce sustrageau piese metalice de la vagoane, in conditiile in care sunt acuzati ca ar fi mai vandut astfel de piese la un centru de fier vechi.

Retinuti intitial pentru 24 ore, persoanele in cauza au fost prezenati instantei, duminica. Magistratii Judecatoriei Constanta au dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile in cazul a doi suspecti, arestul la domiciliu pentru alti patru suspecti, in timp ce fata de restul de sapte persoane cercetate in acest caz a fost dispusa masura controlului judiciar.

Despre barbatii in cauza, politistii sustin ca, vreme de cateva saptamani, mai exact in perioada 24 octombrie – 29 noiembrie, indivizii -provenind din judetele Constanta, Calarasi, Brasov, Olt, Botosani si Salaj – ar fi demontat si sustras mai multe piese metalice de la vagoane. „Ulterior, bunurile ar fi fost transportate cu trei autoturisme conduse de alti trei barbati, cu varste intre 38 si 44, de ani, din judetele Constanta si Ialomita, si valorificate la un centru de colectare a deseurilor feroase si neferoase, din localitatea Techirghiol, administrat de un barbat, de 46 de ani”, precizeaza reprezentantii Inspectoratului General al Poltiei Romane, intr-un comunicat.

La respectiva firma din Techirghiol ar fi fost gasite peste 11 tone de astfel de componente. Intreaga cantitate a fost confiscata si restituita companiei de Cai Ferate. Cercetarile in acest caz continua, precizeaza oamenii legii.

208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger