AcasăNewsCe au găsit vameşii de la Calafat sub bancheta unui microbuz care...

Ce au găsit vameşii de la Calafat sub bancheta unui microbuz care mergea spre Austria. Şoferul, dosar penal

Vameşii din Calafat au găsit 13.600 pachete de țigarete aflate sub bancheta unui microbuz și în lăzi frigorifice. Șoferului bulgar i-a fost întocmit dosar penal.

„La data de 24.08.2023, în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 51 de ani, aflat la volanul unui microbuz, care circula pe ruta Bulgaria-Austria”, a precizat Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Au găsit 680 pachete de țigări

Aşadar, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate și nedeclarate, în bagajele personale, sub bancheta microbuzului și în lăzile frigorifice, 13.600 de țigarete (680 pachete de țigări). Țigările aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Ţigările, estimate la 5.640 lei, au fost confiscate, iar, în cauză, șoferului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete.

1.090 afisari

5 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...