AcasăNewsCe au găsit polițiștii de la vama Giurgiu într-un Porsche condus de...

Ce au găsit polițiștii de la vama Giurgiu într-un Porsche condus de un tânăr, care voia să intre în țară

foto cu caracter ilustrativ/sursa: Facebook - Poliţia de Frontieră Română

Un control derulat la frontieră, asupra unei mașini care voia să intre în țară, a scos la iveală o armă.

Poliţiştii de frontieră din vama Giurgiu au găsit un pistol cu aer comprimat, fără documente în conformitate cu legislația română, într-un Porsche care voia să intre în țară. Mașina era condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani. În cazul de față s-a deschis un dosar penal.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care dorea să introducă în țară un pistol cu aer comprimat, fără documente în conformitate cu legislația română – anunță miercuri Poliția de Frontieră.

Unde a fost găsit pistolul

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Mașina condusă de tânărul de 23 de ani a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu marți după-amiază. La controlul de frontieră, a fost găsit, într-un locaș din spațiul destinat roții de rezervă, un pistol cu aer comprimat.

„La data de 19.09.2023, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Porsche.

La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit într-un locaș din spațiul destinat roții de rezervă, un pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 mm inscripționat MAKAROV pentru care cetățeanul bulgar nu deținea documente în conformitate cu legislația română”, a precizat sursa citată, într-un comunicat.

Ce s-a întâmplat cu arma

În cazul de față, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„Lucrarea penală și arma descoperită au fost preluate pentru continuarea cercetărilor de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, conform competenței”, s-a mai transmis de la nivelul Poliției de Frontieră.

author avatar
Andrei Coman
763 afisari

2 COMENTARII

  1. „calibru 4,5 mm inscripționat MAKAROV pentru care cetățeanul bulgar nu deținea documente în conformitate cu legislația română”
    LEGISLATIA prost facuta din Romania privind „armele” jucarii cu aer comprimat, este singura legislatie restrictiva din Europa !!!!!!!!!!! In oricare alta tara europeana singura conditie este sa ai 18 ani pentru a putea cumpara si detine arme cu aer comprimat sau arme care imprastie gaze iritant lacrimogene pe baza de cartus cu pulbere. Noi romanii suntem de 70 de ori mai catolici decat Papa atunci cand vine vorba de niste amarate de pistoale cu care poti face rau cel mult unei vrabii. In schimb la Militia romana este o stare de extaz pentru ca pe baza acestor jucarii reglementate de legea penala, pot deschide dosare penale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger