AcasăNewsCe au găsit agenţii de la Vama Borş printre sacii de pufuleţi....

Ce au găsit agenţii de la Vama Borş printre sacii de pufuleţi. Nu le-a venit a crede când l-au văzut ascuns acolo

Grănicerii de la Vama Borş au avut parte de un şoc când au văzut ce ascundeau doi cetăţeni români pe bancheta din spate a maşinii, printre sacii de pufuleţi.

Au fost momente de stupoare, dar şi amuzante în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II.

Un tânăr de 16 ani, printre pufuleţi

Vameşii au găsit un tânăr în vârstă de 16 ani pe bancheta din spate a maşinii, ascuns printre sacii de pufuleţi.

„În data de 12.04.2024, în jurul orei 19,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

În autoturism mai călătorea ca pasager un alt cetăţean român. La controlul de frontieră efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită, ascunsă pe bancheta din spate a autoturismului, sub saci cu pufuleţi, o persoană de sex masculin”, conform Poliţiei de Frontieră.

Nu aveau procură notarială de la părinţi

De ce au imporvizat tinerii o „cazemată” din pufuleţi? Din cauză că voiau să-l ducă pe tânărul de 16 ani la muncă, în străinătate, dar nu aveau procură notarială din partea părinţilor minorului.

”Însoţitorii acestuia au recurs la această metodă întrucât nu aveau acordul notarial legalizat din partea părinţilor pentru a ieşi cu minorul din ţară şi intenţionau să meargă cu toţii la muncă într-un stat din vestul Europei”, arată sursa citată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

author avatar
Andrei Ștefan