AcasăNewsCe au anuntat sefii MAI si ANM, in contextul atentionarii COD GALBEN...

Ce au anuntat sefii MAI si ANM, in contextul atentionarii COD GALBEN de vreme rea

(foto: MAI)

In conditiile in care specialistii in meteorologie au anuntat ca, de duminica la amiaza, respectiv la ora 14, si pana luni la pranz este valabila o atentionare cod Galben de ninsori, vant, dar si de ger- indeosebi dimineata si noaptea, autoritatile cu responsabilitati in domeniu s-au intrunit, la sediul Ministerului de Interne, pentru a discuta in privinta masurilor pregatite pentru a fi luate in contextul vremii nefavorabile.

(foto: MAI)

Mai exact, la sediul MAI a avut loc o videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor centrale si teritoriale ale MAI, in cadrul careia s-au trecut in revista si dispus masuri preventive in contextul atentionarii valabile pentru 10 judete din sudul si sud-vestul tarii.

Cu aceasta ocazie, prefectilor si autoritatilor locale care au trecute in fisa postului interventii in situatii de urgenta li s-a cerut sa actioneze din timp, astfel incat sa nu mai apara situatii de persoane blocate in trafic, de exemplu. In acest sens, ministrul Toba a mentionat faptul ca MAI trimite in ajutorul autoritatilor locale circa 3.500 de pompieri, politisti si jandarmi, ce au la dispozitie 900 de mijloace de interventie, in timp ce alte 5.600 de forte sunt pregatite pentru a interveni, insa ca vor actiona doar daca vremea nefavorabila o va impune.

(foto: meteoromania.ro)

„Obiectivul nostru este sa nu avem persoane inzapezite, blocate in trafic si expuse unor situatii de risc si de aceea vreau sa intervenim rapid si sa avem o atitudine preventiva, de informare a populatiei, a conducatorilor auto, atat in ceea ce priveste circulatia rutiera, dar si pe parte de situatii de urgenta”, a punctat Toba.

La videoconferinta de la sediul MAI au participat, printre altii, secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanti ai Ministerelor Transporturilor, Apararii, Mediului, Apelor, Energiei, precum si de la CNADNR, dar si directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. In conditiile in care ninsorile vor continua, insa vantul se va mai domoli, Ion Sandu a anuntat ca este posibil ca atentionarea Cod galben sa fie prelungita luni dupa-amiaza, sau sa se emita o informare meteo, in functie de modul in care va evolua vremea.

Mai mult, seful ANM a anuntat ca termometrele vor arata valori mai ridicate fata de cele din ultimele zile, astfel ca in Capitala se asteapta sa se inregistreze -5, -6 grade, dar si ca, incepand de marti-dupa amiaza, in Banat vor incepe ploile, conditii meteo ce favorizeaza depunerea poleiului pe carosabil.

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger