AcasăNewsCe au anuntat meteorologii, sambata, pentru Bucuresti si mai multe judete!

Ce au anuntat meteorologii, sambata, pentru Bucuresti si mai multe judete!

Ziua de sambata a inceput, in mai multe zone din tara, cu ceata. Zona preoraseneasca a Capitalei, precum si 10 judete se afla sub avertizari COD GALBEN, emise de ANM. Fenomenul duce la scaderea vizibilitatii in trafic, motiv pentru care conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta.

Astfel, potrivit atentionarilor nowcasting (valabile pentru un interval de cateva ore-n.r.) emise de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie si valabile pana in jurul pranzului, respectiv la ora 12, judetele Braila, Calarasi si Teleorman, precum si, local, judetele Ialomita, Buzau, Giurgiu si Ilfov – inclusiv Capitala (zona preoraseneasca) – vor fi afectate de ceata. Fenomentul, intalnit si pe drumurile nationale si europene aferente judetelor mentionate, inclusiv Autostrazile Bucuresti-Pitesti (A1), Bucuresti-Constanta (A2) si Bucuresti – Pitesti (A3), va scadea vizibilitatea sub 200 de metri, posibil chiar si sub 50 de metri. De asemenea, meteorologii informeaza ca, izolat, ar putea cadea si burnita.

O alta atentionare nowvasting COD GALBEN de ceata, ce expira la ora 12, vizeaza zona Moldovei – judetele Vrancea, Vaslui si Galati. Si in localitatile aferente acestor judete, precum si pe drumurile din zona, fenomenul va diminua vizibilitatea in trafic.

Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, soferilor li se recomanda sa reduca viteza in trafic, sa pastreze distanta fata de autoturismele din fata si sa manifeste prudenta, pentru a evita producerea unor accidente.

Sursa foto: obiectiv.info

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger