AcasăNewsCe au adus rusii in Venezuela

Ce au adus rusii in Venezuela

Niste “experti” si multa samanta de scandal intre Washington si Moscova

Cele doua avioane militare care au aterizat duminica pe un aeroport din Venezuela, sub  comanda sefului fortelor terestre ruse, generalul Vasili Tonkoskurov, ar fi avut la bord membrii ai fortelor speciale printre care si specialisti in securitate cibernetica. Kremlinul a confirmat trimiterea de contingente si acuza SUA de complot.

Niste experti si multa samanta de scandal intre Washington si Moscova

„Am vrea sa le amintim politicienilor americani ca traiesc in secolul 21, nu in secolul 19. Venezuela este o natiune suverana si un stat membru ONU. Are suveranitate egala cu a Washingtonului. Continuand retorica agresiva impotriva Venezuelei si incercand in mod deschis sa efectueze o lovitura de stat in aceasta tara, Statele Unite acuza natiuni care coopereaza cu autoritatile legale, inclusiv cu Rusia. Am vrea sa amintim ca in Constitutia Venezuelei exista prevederi clare referitoare la stationarea contingentelor militare straine pe teritoriul tarii. Federatia Rusa dezvolta cooperarea cu Venezuela prin respectarea stricta a Constitutiei acestei tari si a tuturor normelor legislative. Prezenta specialistilor rusi pe teritoriul Venezuelei este reglementata prin acordul de cooperare militara dintre guvernele Rusiei si Venezuelei”,  a transmis Ministerul rus de Externe. Obiectivul principal al Rusiei in materie de asistenta militara, inclusiv experti cibernetici, este de a-l proteja pe Maduro de o schimbare de regim si de a asigura un avanpost pentru Moscova in America Latina, au declarat surse din guvernul american. Secretarul de stat Mike Pompeo i-a transmis omologului sau rus Serghei Lavrov ca Washingtonul nu „va sta cu bratele incrucisate” in timp ce Rusia il ajuta pe Maduro. „Se pare ca guvernul lui Nicolas Maduro nu are incredere in proprii militari, pentru ca aduce altii din strainatate”, a rectionat liderul opozitiei venezuelene, Juan Guaido, sprijinit de peste 50 de tari – printre care Statele Unite. Guaido a afirmat ca prezenta militarilor rusi in Venezuela  reprezinta o incalcare majora a Constitutiei.

author avatar
Andrei Coman
409 afisari

2 COMENTARII

  1. Ne inchipuim ce fac rusii in Venzuela , dar nu putem sa uitam ca relatiile americano- ruse nu se impiedica de un ciot numit chiar Venezuela . Daca stam sa ne gandim bine la ce rezerve de gaze si petrol are tarisoara asta , mai degraba ne gandim la un scenariu care ar duce inevitabil la mentinerea sus a pretului petrolului de care rusii sunt dependenti. Parca primul tratat ruso- american a fost incheiat in 24 sau 25 iunie 1941 pe 20 de ani.

    • Sua intotdeauna au colaborat cu Rusia. Au colaborat in Razboi 2.Sua declara pe 9 Dec 1941 razboi Japoniei, Romania declara dupa 3 zile razboi Rusiei. Dar cand au inaintat in Rusia mereu gaseau ceva american. Cum va explicati gaseau ba sapca, ba conserve de vita din Sua, de multe ori gaseau arme parasite, documente americane sau jeep-uri. Iata alte colaborari-in cosmos pe statia orbitala, in domeniul astrologic, in combaterea terorismului, in Siria, in Afganistan, Au avut pact de securitate si colabirare cybernetica. Au mereu colaborari diplomatice. Si chiar lupta antidrog impreuna…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger