AcasăNewsCe arata ridurile de pe frunte

Ce arata ridurile de pe frunte

Cu cat sunt mai multe, cu atat creste riscul afectiunilor cardiace

Persoanele care prezinta la nivelul fruntii riduri mai pronuntate decat in mod obisnuit pentru varsta lor ar putea avea un risc mai mare de deces in urma bolilor cardiovasculare, este rezultatul unui studiu realizat in Franta si prezentat la congresul Societatii Europene de Cardiologie desfasurat in Munchen.

Cu cat sunt mai multe, cu atat creste riscul afectiunilor cardiace

Desi ridurile de la nivelul fruntii nu constituie o metoda mai buna de evaluare a riscului de deces in urma bolilor cardiovasculare in comparatie cu metodele existente, precum tensiunea arteriala si profilul lipidic, ar putea reprezenta un semnal de alarma usor de observat si cu un cost minim. Studiul a analizat un grup alcatuit din 3.200 de adulti activi, sanatosi, cu varste de 32, 42, 52 si 62 de ani la inceputul cercetarii. Participantii au fost examinati de medici care au acordat punctaje in functie de numarul si de adancimea ridurilor prezente pe fruntile acestora. Un scor de zero echivala cu lipsa ridurilor, iar un scor de trei presupunea ”numeroase riduri profunde”.
Subiectii au fost monitorizati timp de doua decenii, perioada in care 233 au decedat din diverse cauze. Dintre acestia, 15,2% au avut un scor de doi si trei, 6,6% au avut un scor de unu, iar 2,1% nu au avut riduri. Autorii cercetarii au descoperit ca persoanele cu un scor de unu aveau un risc usor crescut de deces ca urmare a bolilor cardiovasculare in comparatie cu subiectii fara riduri. Participantii cu scoruri de doi si trei au prezentat un risc cu aproape 10% mai mare de deces spre deosebire de persoanele cu scor zero.”Cu cat este mai mare scorul ridurilor cu atat creste riscul de mortalitate cardiovasculara”, a declarat una dintre autorii studiului, Yolande Esquirol, profesor-asociat la Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse din Franta.

author avatar
Andrei Coman
731 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger