AcasăNewsCe-ar trebui să avem în casă în cazul unui blackout. Șeful DSU:...

Ce-ar trebui să avem în casă în cazul unui blackout. Șeful DSU: „Să ai cu ce să…” – VIDEO

(sursa foto: realitatea.net)

Chiar dacă probabilitatea ca la noi în țară să apară o situație de genul celei cu care s-a confruntat recent Republica Moldova este „mult mai redusă”, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat ce ar trebui să avem în case în cazul unei întreruperi majore de curent. Așa-numitul blackout, o panp majoră de electricitate.

„Astfel de probabilitate pentru România este mult, mult mai redusă decât ce vedem, din păcate, că se întâmplă în Republica Moldova, unde există o dependenţă mai mare pe partea de curent care provine din Ucraina”, a afirmat Raed Arafat, joi, într-o intervenție la Antena3.

Ce ar trebui să aibă fiecare român în casă în cazul unei pene de curent? Lanterne pe led, care să reziste mai multe zile, pentru a avea lumină, dar și o rezervă de apă și de mâncare neperisabilă – spune șeful DSU.

Arafat: „Să ai aşa ceva în casă este obligatoriu”

„Din păcate, pentru primele trei zile, soluții magice nu sunt. Soluțiile sunt să ai cu ce să te încălzești, chiar cu ce să te învelești până se rezolvă problema, până vin autorităţile cu soluţii, cu recomandări suplimentare.

Să ai lanterne, acum sunt lanterne pe led pe care poţi să le ţii pornite o durată foarte lungă, cu o baterie, să ai aşa ceva în casă. Lumânările sunt periculoase pentru că pot produce incendii, însă sisteme de iluminat pe led care merg pe baterie şi care să ţină ore sau chiar zile există şi poate că e bine să ai aşa ceva în casa de rezervă. Nu numai pentru situaţia de acum, Doamne-fereşte un cutremur, altă urgenţă. Să ai aşa ceva în casă este obligatoriu”, a spus Arafat, citat de antena3.ro.

Rezervă de apă și de alimente, dar și medicamente

Șeful DSU a mai menționat următoarele: „Bineînţeles, la asta se adaugă tot ce recomandăm pe site-ul ”Fii pregătit” în caz de diferite categorii de urgenţă pentru cele trei zile. Să ai suficientă mâncare neperisabilă, să ai apă calculată la doi litri pe zi pe persoană cel puţin, să ai medicamentele pentru persoanele care sunt bolnave cronic.

Faptul că ATM-urile posibil să nu funcţioneze, este bine să ai o sumă mică să fie la dispoziţia ta ca să poţi achiziţiona lucruri de necesitate, să nu depinzi doar de card”.

author avatar
Andrei Coman
937 afisari

13 COMENTARII

  1. FOO…TOOO….TE N GURA DE JAVRA PENALA, ITI VINE SI TIE RANDUL LA ….MAZILIRE, JEGOS ORDINAR…….

    • ”Arafat: „Să ai aşa ceva în casă este obligatoriu””
      Daca te am pe tine Arafat o sa te transform in sac te box de o sa-mi fie cald tot timpul !
      Iti dau serii de opercute,crosee si directe.
      Stai linistit ca nu-mi trebuie lumina. Te nimeresc pe intuneric!

  2. „până se rezolvă problema, până vin autorităţile cu soluţii, ”
    Pana atunci esti pe lumea ailalta… Se stie ca autoritatile se misca fulger in situatii din astea.

  3. dupa ce a prostit lumea doi ani cu covidu acum vrea din nou sa prosteasca lumea cu acest blackout . pentru ce sa umblu cu lanterna daca noi avem curent ?

  4. Întâi au închis centralele pe cărbune, apoi ne amenință cu pene de curent! E cam transparentă măgăria/lucrătura ca să n-o vezi cu ochiul liber! Slugile satanelor globaliste! Peste tot i-a apucat, exact cum a fost cu plandemia!!! Nu cumva să respirăm liber; să stăm în frică, asta doresc satanele!!

    • Daca opresc lumina sau gazul iau un sac cu pietre si merg in fata judetenei de partid acum ”Prefectura”. Sa admir constructia!

  5. O suma mica ! De bani…
    Si ce sa faci cu ea?
    Ca nu merg casele de marcat…si ANAF amendeaza.
    Sa ai cu ce sa te invelesti pana vin autoritatile cu solutii suplimentare…..
    Sigur ! rezolva autoritatile repede problema.
    Nu mai bine ne mutam la ei ca au lumina si caldura?
    Sa vezi dupa interuperile de gaze ce pocnititori vor fi…

  6. STOP! PEDOFILIE !!!
    ROG ADMINSTRATORII ȘI IT-IȘTII DE PE SITE SĂ RAPORTEZE LINKUL CATRE POZA CU PORNOGRAFIE INFANTILĂ ȘI PEDOFILIE PUS DE BOLNAVUL PSIHIC ȘI PEDOFIL *BARBU GHE* LA ARTICOLUL CU EOLIENELE!
    (**POZA CU MINE ȘI NEPOTUL MEU ÎN ANII 90**)
    SE POATE AFLA IP-UL FOARTE SIMPLU, CA SĂ FIE AMENDAT ȘI TRIMIS LA PUȘCĂRIE ACEST GUNOI PEDOFIL!!!!

  7. Sa spui la un oenghist corporat sa aibe si el una de 50 una de 10 una de 5 si 2 de 2 lei cat si 50 de bani marunt e finalul orientarii lui in viata, care se invarte in jurul ceasului smart unde are cardul cand plătește polisii dar si kilometrajul la trotineta electrica.
    E finalul lor.
    E ca si cum i-ai pune sa puna gogonele…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger