AcasăNewsCe ar fi putut cauza accidentul de la Lupeni. Anuntul ministrului

Ce ar fi putut cauza accidentul de la Lupeni. Anuntul ministrului

foto:jurnalgiurgivean.ro

Toma Petcu le-a multumit salvatorilor si a anuntat ca se va face o ancheta si la nivelul Ministerului Energiei, dupa drama din ziua precedenta. Mai mult, a promis ca se vor face investitii – si anume ca vor fi adusi in zona, in cel mult doua saptamani, 200 de stalpi de sustinere.

foto: jurnalgiurgivean.ro

Aflat inca din ziua precedenta la Lupeni, la mina in interiorul careia s-a produs o surpare ce a luat o viata si a trimis doi mineri pe mana medicilor, ministrul Energiei a stat de vorba, vineri, cu ortacii care au reusit sa iasa teferi dupa caderea de teren, cu salvatorii care au facut eforturi considerabile, ore in sir, pentru a-i aduce la suprafata pe cei trei mineri dati disparuti dupa accidentul din subteran, dar si cu liderul sindical.

Toma Petcu a explicat ca, pe langa ancheta de care se ocupa procurorii, ITM-ul si politistii, se vor face verificari in cazul de fata si de la nivelul ministerului pe care il conduce. „Din ce am inteles, a fost un gol in tavan, care n-a putut fi apreciat si nu se stia ce se putea intampla. Se pare ca sistemul de sustinere la grinzi a rezistat. (…) La stalpi ar fi niste probleme, spun ei, si din aceasta cauza stalpii s-ar fi micsorat de la 2.10 la 1.80”, a sustinut oficialul guvernamental cu privire la posibilele cauze ale prabusirii plafonului galeriei.

106 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger