AcasăNewsCe anunt a facut Iohannis imediat dupa ce a confirmat intrarea in...

Ce anunt a facut Iohannis imediat dupa ce a confirmat intrarea in PNL

Primarul Sibiului este proaspat membru al PNL. Klaus Iohannis a facut anuntul intr-o conferinta de presa la care a participat si liderul liberalilor, Crin Antonescu, cel care, de altfel, i-a lansat invitatia edilului de a se alatura partidului pe care il conduce.

„De  azi sunt membru al PNL. Am luat hotararea de a deveni membru PNL in urma invitatiei exprimate de presedintele Antonescu”, a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a precizat ca mandatul sau de primar nu va fi afectat de aceasta trecere in randul liberalilor, pentru ramane in cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), fara sa existe o problema de incompatibilitate. „Nu am de gand sa parasesc FDGR, dar avand in vedere ca nu este un partid politic si ca statutul prevede ca un membru sa fie in acelasi timp si membru al unui partid politic nu voi fi in incompatibilitate„, a precizat Iohannis, adaugand insa ca daca va fi ales intr-o functie de conducere in cadrul PNL s-ar putea sa renunte la sefia FDGR.

Antonescu a declarat ca va cere o derogare de vechime pentru ca Iohannis sa poata candida la o functie de conducere, insa nici el si nici edilul Sibiului nu au vrut sa dezvaluie care ar fi aceasta.

Iohannis a sustinut, totodata, ca nu a conditionat adeziunea la PNL. „Este un pas mai departe sau in orice caz in afara sferei pe care am ocupat-o pana acum.  (…) Nu am facut niciodata un secret din apropierea mea fata de PNL, asta nu doar in 2009. Atitudinea mea de acest fel este mai veche, probabil am fost un pic liberal inainte sa devin membru al PNL (…) Mi s-a parut un moment potrivit, am trecut de alegerile generale, acest pas mi s-a parut firesc pentru ca nu mai era o miza electorala„, a mai spus primarul Sibiului referitor la inscrierea sa in PNL.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger