AcasăNewsCe amenzi riscă șoferii care nu au anvelope de iarnă pe drumuri...

Ce amenzi riscă șoferii care nu au anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei

sursa foto: europafm.ro

Meteorologii anunță ninsori în mai multe zone ale țării, pe finalul acestei săptămâni, și faptul că se va depune strat de zăpadă – VEZI DETALII AICI. În tot acest context, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a porni la drum. Și să aibă mașinile echipate corespunzător, în cazul în care ajung pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis vineri, 27 ianuarie, că „în contextul avertizărilor meteorologice de vreme severă în municipiul București și în 19 județe”, încă din cursul zilei de joi, 26 ianuarie, la nivelul structurilor MAI „au fost luate măsuri pentru a asigura intervenția rapidă în sprijinul cetățenilor”.

Conform sursei citate, „pe parcursul nopții nu au fost înregistrate situații de urgență de o gravitate deosebită. Efectivele MAI au desfășurat intervenții în județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Prahova, Vâlcea și în municipiul București”.

Polițiștii au fost mobilizați pe drumurile pe care au fost semnalate probleme, pentru a fluidiza circulația și pentru a oferi sprijin conducătorilor auto.

Pentru a se preveni evenimente rutiere grave, șoferilor li se recomandă să manifeste prudență sporită la volan și, înainte să pornească la drum, să se informeze cu privire la condițiile meteo și de trafic. „Se recomandă evitarea opririi pe benzile de circulație sau bruscarea comenzilor pe o suprafață umedă sau alunecoasă. Viteza trebuia adaptată permanent la condițiile de drum”, se mai menționează în comunicatul MAI.

Ce amenzi riscă șoferii care nu au anvelope de iarnă pe drumuri cu zăpadă/polei

Mai mult, se amintește faptul că șoferii trebuie să aibă mașinile echipate corespunzător pentru circulație în condiții de iarnă. Și anume să aibă anvelope de iarnă când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, riscă amenzi.

Vă reamintim obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante certificate. În situația nerespectării acestei măsuri de siguranță, pe lângă sancțiunea amenzii cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei, va fi reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului”, se precizează în comunicatul MAI transmis vineri.

Totodată, pietonii sunt sfătuiți să fie foarte atenți când se angajează în traversarea străzii. „Nu uitați că, în condițiile unui carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește, astfel încât trebuie să vă asigurați că intenția dvs. de a traversa a fost observată din timp de șoferi”, precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
191 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger