AcasăNewsCe a pățit un vlogger britanic în Ferentari. A vrut să vadă...

Ce a pățit un vlogger britanic în Ferentari. A vrut să vadă cu ochii lui cum se trăiește în cel mai rău famat cartier bucureștean VIDEO

ferentariCe a pățit un vlogger britanic în Ferentari. A vrut să vadă cu ochii lui cum se trăiește în cel mai rău famat cartier bucureștean VIDEO

Cartierul Ferentari din Bucuresti e recunoscut ca fiind periculos, presa internațională descriindu-l drept cea mai temută suburbie a orașului.

Bloggerul londonez Ameer Kato Shamsu a vrut să se convingă cu ochii săi dacă cele spuse despre Ferentari sunt adevărate. După ce a vizitat cartierul din Sectorul 5 al Capitalei, acesta și-a spus impresiile pe blogul său personal.

Ferentariul, văzut prin ochii unui britanic

Shamsu a vizitat recent Ferentariul. Acesta a realizat și un filmuleț despre aventura sa prin cartier, pe care l-a urcat apoi pe canalul său de YouTube „Blackman da Traveller”.

„So This Is The Most Dangerous Hood In Romania” este titlul videoclipului de circa 30 de minute pe care l-a dedicat cartierului Ferentari. Aflat pe o trotinetă, britanicul își începe aventura din Piața Unirii.

„În România există o zonă numită Ferentari. Am fost avertizat să nu vin aici, oamenii din România m-au avertizat să nu vin aici, chiar și localnicii au spus că este un loc unde nici măcar cei din București nu merg. Hei, dar de ce să-i ascult? Așa că m-am gândit să văd dacă aceasta chiar este cea mai periculoasă zonă din București. Însoțiți-mă în această aventură nebună, mergând în cea mai periculoasă zonă din București, România”, spune Ameer Kato Shamsu în descrierea videoclipului.

Ajunge în dreptul unei case unde stau pe scaune în fața porții un bătrân, trei femei și câțiva copii, care îl întreabă de unde e. „Din Londra, am venit să văd cum trăiesc oamenii, cât sunt de ospitalieri. Filmez să pun pe Youtube”, le-a răspuns el. Bărbatul în vârstă i-a atras atenția că zona e foarte periculoasă.

„Vezi că sunt drogați în partea aia! E periculos!”, a fost avertismentul care însă nu l-a convins în totalitate pe blogger. Britanicul a mers și a filmat circa două minute și s-a întors, moment în care un băiețel a venit după el și l-a avertizat din nou: „Încolo e super periculos! În direcția aia e foarte periculos!” 

A fost ofertat cu droguri

Imediat, pe stradă a apărut un grup de trei tineri, iar britanicul i-a salutat. Băieții nu au ratat momentul și l-au întrebat dacă nu dorește să cumpere droguri. „Vino la Londra și îți dau eu iarbă”, le-a răspuns el. Apoi, Ameer și-a luat inima-n dinți și i-a întrebat cât de periculoasă e zona. Răspunsul primit l-a îngrijorat.

„Frățioare, nu vrei să afli! Pentru că unul ca mine sau ca el putem să te înjunghiem. Asta dacă nu ne place fața ta. Dar dacă-mi place fața ta, putem sta de vorba și tu o să îmi dai bani pentru că așa vreau eu”, i-a spus unul dintre tineri. „Vin turiști aici sau nu?”, a întrebat englezul. „Da, dar cu bodyguarzi. Fără bodyguarzi nu te poți plimba pe aici”, a fost replica băieților. „De ce e atât de periculoasă zona?”, a întrebat Ameer. „Pentru că sunt multe droguri, multe cuțite, multe arme. Nu contează dacă ești liniștit și te plimbi ca și cum n-ar fi nimeni pe lângă tine. O să bage cuțitul în tine”, a venit din nou răspunsul, după care tinerii i-au arătat și zona cea mai periculoasă.

„Deci ăsta este Bronxul Bucureștiului”, a fost concluzia, după care Ameer și-a încheiat povestea. „E puțin intimidant. Nu am fost foarte, foarte departe în cartier, nu am intrat prea adânc, pentru că am fost avertizat să am grijă la spatele meu, că nu pot filma, sunt mulți agresori. E adevărat, deci trebuie să fii foarte atent. Voi încheia video-ul meu aici, în Ferentari, cel mai periculos cartier din București. Încă mă uit în spate. Sunt foarte atent să nu fie cineva în urma mea. Lumea spune ca noaptea să nu vii aici, ziua e ok”, a conchis Ameer.

author avatar
Andreea Vlad
1.338 afisari

4 COMENTARII

    • He he he he
      Fix propozitia asta am vrut sa o scriu eu cu o mica diferenta peisaj nu cartier ,dar ai fost mai rapid la tastatura

  1. Eu locuiesc in Ferentari 🙂 Majoritatea care au peste 10 ani de Ferentari, s-au degradat in ultimul hal. Mizerie, gandaci, sobolani, caini si pisici. Barbatii la bustul gol cu papuci in picioare iar femeile in capoturi si cu negru sub unghii. Majoritatea sunt nebuni de legat si nu inteleg cum de o familie normala si curata, in maximum 10 ani devine ingalata, neingrijita si cu abateri grave de la estetica, etica si multe altele. Eu am scapat pentru ca nu ma bag cu nimeni in vorba, un simplu salut si atat. Acum sa zic si despre tipul colorat :)) Este la a III-a sau a IV-a generatie care s-a dat jos din copac sau a iesit din coliba si nu i-a spus nimeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din serviciile secrete! Apar noi informații bombă, după audierea la DNA a fostului număr 2 din cadrul Serviciului Român...

Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să implementeze proiecte care aduc plus-valoare comunității locale și care, totodată, asigură respectarea drepturilor cetățenilor în privința accesului...
proger