AcasăNewsCe a pățit un tânăr din Mureș din cauza unui zmeu. „Sunt...

Ce a pățit un tânăr din Mureș din cauza unui zmeu. „Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente”

sursa foto: realitatea.net

Incident dramatic într-o localitate din județul Mureș. Un simplu gest, făcut din joacă, aproape că l-a costat viața pe un tânăr, ca urmare a faptului că zmeul său a atins un fir de înaltă tensiune. Tânărul a intrat în stop cardio-respirator, fiind alertate cadrele medicale, care au intervenit și l-au salvat.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) avertizează asupra riscului pe care-l reprezintă jocul cu zmeul în apropierea liniilor electrice sau a altor surse de electricitate.

Tânăr la un pas să-și piardă viața din cauza unui zmeu

„Cum poate un joc banal să-ți pună viața în pericol?

Ieri seară, în localitatea Cristești din Mureș, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator”, a transmis, luni seară, 15 aprilie, IGSU.

Potrivit sursei menționate, un echipaj SMURD a fost alertat imediat, ajungând la locul incidentului și aplicându-i tânărului manevre de resuscitare. „Colegii noștri au ajuns rapid la locul evenimentului și au acționat prompt și eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăși să bată.

Astăzi, mulțumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în siguranță, fiind transportat la spital conștient și stabil”, precizează aceeași sursă.

IGSU: Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente

Celor care se gândesc să se joace și să înalțe un zmeu li se recomandă atenție sporită. Și să se asigure că nu înalță un zmeu aproape de linii electrice, pentru a evita orice potențial pericol.

„Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente și este foarte important să conștientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiții.

Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecințe grave”, au mai transmis cei de la IGSU.

author avatar
Andrei Coman
527 afisari

3 COMENTARII

  1. Imi place poza.
    Toti salvatorii sunt perfect potriviti meseriei.
    Pat si Patachon si fratii lor din cealalta casatorie a tatalui vitreg.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger