AcasăNewsCe a pățit prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România. Mihaela Anghel:...

Ce a pățit prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România. Mihaela Anghel: „La puțin timp după rapel…”

mihaela anghelCe a pățit prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România. Mihaela Anghel: „La puțin timp după rapel...”

Mihaela Anghel a fost prima persoană care s-a vaccinat în România împotriva COVID-19. A trecut un an de când a bifat această experiență, iar acum a venit cu mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la câteva zile după ce a primit prima doză.

Asistenta medicală a rămas însărcinată chiar la scurtă vreme după ce a ales să-și administreze serul anti-Covid-19.

„Chiar dacă pandemia ne-a afectat stilul de viață pe care îl aveam, pentru mine anul acesta a fost mai mult decât perfect. La puțin timp după doza de rapel, am aflat că sunt însărcinată. Se pare că sarcina a apărut la câteva zile de la prima doza sau chiar înainte… nu se știe sigur. Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi”, a spus Mihaela Anghel, într-un interviu pentru Gândul.

„Încă nu am făcut și a treia doza”

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, iar în data de 27 februarie 2020 a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul Sars-Cov-2.

Ea a recomandat tuturor să se vaccineze anti-COVID-19, chiar și femeilor însărcinate, fiind însăși un caz fericit. De asemenea, aceasta susține vaccinarea chiar și în alăptare tocmai pentru că ajută bebelușul să se imunizeze, a mai subliniat ea.

„Susțin vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare, este recomandat de medici și nu face nimic rău bebelușului, din contră, îl ajută să se imunizeze. Încă nu am făcut și a treia doza, dar urmează. Din fericire, toți membrii familiei sunt imunizați și nu au avut contact cu virusul”, mai spune Mihaela.

author avatar
Andreea Vlad