AcasăNewsCe a mers prost la Oltchim? In ultimii ani, totul!

Ce a mers prost la Oltchim? In ultimii ani, totul!

Licitatia  privind privatizarea Oltchim ar putea fi anulata si reluata anul viitor, iar Dan Diaconescu mai face un pas inapoi cerand anularea unor datorii de peste 100 de milioane de euro. In caz contrar, evident, se retrage.

Premierul Victor Ponta sustine ca guvernele PDL ar fi singurele vinovate pentru dezastrul de la Oltchim

Premierul Victor Ponta a facut ieri un soi de istoric al dezastrului financiar de la Olchim, fara a pomeni ca, printre firmele-capusa (detinute de politicieni din intreg spectrul politic) care au generat jaful se numara si cele ale PSD. Iata  cateva „salturi mortale” prin care Oltchim a fost pus pe butuci:

– 2006: PCC devine actionar minoritar, nu se inregistreaza datorii, structura combinatului rezista;

– 2010: apar datorii de 73 de milioane de euro la furnizori, ministrul Economiei este Adriean Videanu, combinatul incepe sa scartaie;

– 2011: datorii de 291 de milioane de euro, credite de 500 de milioane de euro, ministrul Economiei este Ion Ariton, combinatul se clatina de-a binelea;

– 2012: datorii de peste 700 de milioane de euro, care cresc zilnic cu 200.000 de euro, combinatul se inchide, se organizeaza licitatia de privatizare, castiga (?) Dan Diaconescu, circ mediatic, cacealmale de ambele parti etc.

Negocieri la tribunal

Teoretic castigator al licitatiei, Dan Diaconescu a depus inca din 13 septembrie o cerere la tribunal, prin care solicita anularea dobanzilor de 130 de milioane de euro din datoria totala de 400 de milioane de euro la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Curios lucru, desi atunci nu stia ca-si va adjudeca Oltchim, iar acum  incepe sa se dea „lovit”, teleastul-politician va avea un motiv in plus sa iasa din joc, daca nu i se va aproba cererea. Capitalul sau politic va ramane intact, deoarece el va argumenta „eu am vrut sa salvez Oltchim, dar nu m-au lasat guvernantii”.

author avatar
Arpad Dobre
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger