AcasăNewsCe-a facut Romania de e pusa la zid?

Ce-a facut Romania de e pusa la zid?

Un singur europarlamentar strain s-a apropiat de adevar: „Doamna prim-ministru, ati fost invitata aici ca sa va sfasie sleahta” (Steven Woolfe)

Parlamentul European a facut dovada demagogiei, a ipocriziei si a ignorantei. Daca pana acum doar il banuiam de aceste „abilitati”, acum nu mai am nicio indoiala. De sub masca unei griji permanente fata de romani, de parca am fi o tara de handicapati sau de oameni ai grotelor, institutia asta in fata careia trebuie sa ne inchinam si-a aratat chipul si intentiile. In Romania, viata trebuie sa se desfasoare dupa cum se stabileste la Strasbourg. Sau la Bruxelles. Niciodata asa cum se stabileste la Bucuresti, dupa cum ar fi firesc. Si nu ai cum sa nu te intrebi, ce a facut Romania de trebuie sa dea socoteala?

Un singur europarlamentar strain s a apropiat de adevar Doamna prim ministru ati fost invitata aici ca sa va sfasie sleahta Steven Woolfe

Stiu ca politica implica si compromisuri pentru pastrarea propriului scaun sau a puterii de grup, iar europarlamentarii straini nu fac exceptie de la asta, dar sa vorbesti despre o tara despre care ai auzit mai mult de la altii deja nu mai este un act de curaj, ci de prostie.

Guvernul, scos tap ispasitor

Catorva vorbe ale liderului europarlamentarilor PSD, Dan Nica, scapate cu o zi inaintea dezbaterii din Parlamentul European, nu li s-a acordat atentia necesara. Au fugit prea repede de sub ochii comentatorilor si analistilor consacrati, dar si ai parerologilor din televiziuni. „Doamna prim-ministru vine sa raspunda la ce, ca nu e acuzata de nimic? Nici Romania. Deci, nu exista un document sau macar lansate cateva teme de care sa poata sa spuna cateva lucruri”, a precizat Nica. Nimeni dintre cei abonati la luminarea natiunii nu si-a pus aceasta intrebare. De ce trebuie sa dea socoteala Viorica Dancila? A facut Romania ceva grav, ceva nepermis? Reformarea sistemului judiciar este o incalcare a normelor europene? S-a apucat guvernul sa ia la suturi statul de drept? A interzis guvernul independenta procurorilor? I-a amenintat in vreun fel pe judecatori? I-a silit sa dea solutii care nu au legatura cu adevarul? Ce a facut Romania de trebuie pusa la zid?

Lautari la Parlamentul European

Cu foarte putine exceptii, europarlamentarii straini au vorbit pur si simplu dupa ureche. Dovada faptul ca acuzatiile au curs la adresa Vioricai Dancila si a guvernului, fara ca vreunul sa stie ca Parlamentul este cel care legifereaza restructurarea sistemului judiciar, nicidecum guvernul. Mai e nevoie de comentarii? Flerul imi spune ca nu este exclus ca unii dintre ei sa nu stie despre Romania mai mult decat Casa Poporului, Ceausescu, Nadia Comaneci, Hagi sau Ilie Nastase. Cred ca nu am fi in fata unei premiere. In schimb, au atacat Romania in cascada, in virtutea spiritului de turma. E vorba inclusiv de turma care l-a aplaudat frenetic pe Timmermans, dupa cuvantare, manifestandu-si, deopotriva, linguseala si supusenia gretoasa. Niciunul dintre ei nu a punctat, in discursul lui, ca independenta justitiei pentru care ei sunt in stare sa-si dea viata – sper sa nu credeti asta, nimeni nu o va face – a fost si este grav afectata de existenta protocoalelor secrete dintre SRI, Parchetul General si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu, toti au preferat o muzica lautareasca, dupa ureche, asa cum le-o susura fals o Macovei, un Cristian Preda sau un Siegfried Muresan.

MCV, un esec de talie europeana

Atitudinea Vioricai Dancila a fost pe cat de ferma, pe atat de transanta. „In rapoartele Mecanismului de Control si Verificare (MCV) s-a vorbit mult despre institutii, despre magistrati, despre lupta anticoruptie, dar nu am vazut nimic despre protocoalele secrete dintre SRI si alte institutii. Din cauza acestor protocoale milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea SRI in numele luptei anticoruptie. Exista decizii judecatoresti care arata cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptari pentru a crea vinovatii. Nimic despre aceste lucruri in rapoartele MCV. Acest mecanism si-a ratat menirea pentru care a fost creat. Cer oficial sa se spuna cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis din neglijenta sau reacredinta aceste realitati de neconceput din Uniunea Europeana”.

Langa UE nu e voie?

Degeaba vorbeste Frans Timmermans de grija pe care ne-o poarta, de chinul prin care am trecut in cei aproape de 30 de ani de revenire la normalitate, de dragostea cu care ne inconjoara si ca el si UE, de fapt, ne vor binele. Dupa atitudinea amenintatoare, caci nici astazi nu a renuntat la ea, creditul lui in fata romanilor se duce spre zero. Atat de mult incat imi sta pe limba sa-l intreb unde trebuie sa depun cerere pentru a nu mai fi cetatean european? Sau e de ajuns propria vointa? Prefer sa raman doar roman, caci m-am convins pana peste cap de marea familie europeana in care, recunosc, m-am bagat ca un prost.

author avatar
Valentin Boeru
2.490 afisari

8 COMENTARII

  1. Comisarii sovietici al Imperiului ue isi permit orice aberatii impotriva Coloniei peste care ei sunt stapani.Din nefericire mai avem si Marele stapan,licurici al aceleiasi Colonii,tot cu un comisar al unuiunii sovietice ailalta,este vorba de trimisul ambasador,care si acesta isi permite orice fata de colonie.Dupa ce au reusit demolarea economica a Coloniei,pentru ca altfel nu devenea subjugata,exploatata si batjocorita,acum incearca si umilirea locatarilor din fosta republica oarecum independenta.Am ajuns aici,este adevarat,si cu concursul cozilor de topor.Ce na vom faca insa ca actualul si viitorul guvernator general al coloniei s-a dovedit ca este cea mai mare coada de topor,el fiind de fapt o simpla bata uscata si crapata la soarele din maiami.

  2. Citesc ziarul Dvs. în fiecare zi, păcat că pe pagina de internet nimeni nu folosește diacriticele, este păcat, aveți redactori talentați.

  3. Romania trebuie sa dea socoteala pentu sutelee de milioane de euro pe care le-au furat impostorii care sunt la conducere In al 2 rand pentru lumea care a fost batuta la mitingul din 10 August In al 3 rand nu cred ca Dncila si cu gasca iei de penalii a spus ceva adevarat acolo ……!!!!!! In primul rand sa dea explicatii de ce au mintit ca Kodruta Kovesi a fost data jos de Iohanis si nu da iei …?????? Decu eu nu va mai citesc sunteti un ziar de casa al Psd-ului ma-m convins de voi ……

    • „În al 3 rand cu gașca iei de penalii ” ia uita-te analfabetule de Dan, sunt convins că faci parte din gașca de #bezmetici care dați lecții de democrație și tu faci două greșeli gramaticale într-o frază.
      Păi ne mai mirăm de ce tot felul de caricaturi gen Macovei sau Siegfried Muresan au trecere printre toți bezmeticii ăia de la Strasbourg?
      E bine că ne-am lămurit cine ne dă nouă lecții! Unul ca Tiemmermans care a avut 6% la alegeri în țara sa,oare de ce o fi avut atât de mult! ? Si-au dat și oamenii seama ce fel de ipocrit poate fi, ați văzut vreo diferența între discursul lui și cel al lui Johannis, altă scursura umană nesimțită al cărui discipol nu poate fi decât unul ca Dan? Câți neuroni poate să aibă el…..in afară de cel care se hrănește! ?…mai plusează cineva?

  4. Ce a facut Romania ?Nu le-au dat tesursele naturale ,gratis la sugacii vest europeni!
    Nu le-a dat Olandezilor portul Constanta sau Mangalia!
    Bravo Guvernul Dancila.
    Inseamna ca facem bine ,daca sugacii sunt nemultumiti!
    De Ciolos si de Boc au fost foarte myltumiti!

  5. Si in imaginile dvs, cei care o laudati, se vede ca tine foile discursului invers, adica nu cu susul in jos-ceea ce ar putea fi o greseala in aranjarea foilor- ci rotite cu 90 grade.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger