AcasăNewsCe a decis instanța în cazul actorului George Burcea, prins la volan...

Ce a decis instanța în cazul actorului George Burcea, prins la volan sub influența substanțelor interzise

Ce a decis instanța în cazul actorului George Burcea, prins la volan sub influența substanțelor interziseCe a decis instanța în cazul actorului George Burcea, prins la volan sub influența substanțelor interzise (sursa foto: Facebook/George Burcea)

George Burcea, fostul soț al cântăreței Andreea Bălan, a aflat, recent, ce au decis judecătorii, după ce actorul în vârstă de 34 de ani a ajuns în fața instanței, fiind acuzat că a urcat la volan sub influența substanțelor interzise.

Astfel, la aproape doi ani de la momentul respectiv, instanța, în speță Judecătoria Buftea, a luat o decizie în cauza vizându-l pe George Burcea. Și anume aceea că actorul nu mai are voie să conducă timp de un an şi că trebuie să achite o amendă de 16.000 de lei, plus 2.1000 de lei, cheltuieli de judecată, notează Adevărul, cu mențiunea că în cazul în care nu va plăti suma stabilită de magistraţi, tânărul ar putea ajunge la închisoare.

E important de precizat faptul că decizia Judecătoriei nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei.

Decizia instanței

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 de lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 de lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen. În temeiul art. 63 alin. 1 şi alin. 3 C.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani.

Conform art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 1.100 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se menționează în decizia Judecătoriei Buftea.

Incidentul care a ajuns în atenția magistraților datează din februarie 2020, când actorul a fost prins de polițiști, la volan, după ce ar fi consumat substanțe interzise. George Burcea s-a despărțit de Andreea Bălan, între timp fiecare refăcându-și viața personală.

A scris un roman

În urmă cu mai bine de o săptămână, mai exact în 16 ianuarie, actorul posta pe pagina sa de Facebook un mesaj la ceas aniversar. Și anume cu trimitere la ziua sa de naștere, pe 15 ianuarie Burcea împlinind 34 de ani.

„34. Am avut ani complicati, dar ca ultimul an nu a fost niciunul… Multumesc Lui Dumnezeu că sunt sănătos si ca mă ajută mereu să trec peste orice poveste mai putin plăcută. Dragoste, liniște și întelegere doresc tuturor oamenilor”, a scris George Burcea la acea dată.

Anul trecut, actorul și-a lansat romanul de debut, intitulat ,,Scrisoare către Ceaușescu”, din care a publicat, pe rețeaua de socializare, începând din noiembrie, mai multe fragmente.

author avatar
Andrei Coman
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger