AcasăNewsCe a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentara

Ce a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentara

Curtea Constitutionala a admis, partial, sesizarea inaintata de catre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, vizand obligativitatea prezentei actualei sefe a DNA la Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009.

In prima faza au amanat pronuntarea deciziei cu o saptamana, pentru ca marti se se pronunte cu privire la sesizarile formulate de catre al doilea si, respectiv, al treilea om in stat, si anume presedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor.

E de mentionat, in primul rand, faptul ca judecatorii CCR au admis sesizarea privind un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, pe fondul refuzului procurorului sef al DNA de a merge in fata comisiei de ancheta, constatand ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa se prezinte in fata forului parlamentar. „In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de refuzul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie de a se prezenta in fata Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential. In solutionarea conflictului, Curtea a constatat obligatia doamnei Laura Codruta Kovesi de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei – Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei„, transmit, negru pe alb, reprezentantii CCR.

Pe de alta parte, magistratii Curtii Constitutionale au respins cealalta parte a sesizarii inaintate de catre Dragnea si Tariceanu, si anume cea privind refuzul procurorului general de a trimite comisiei de ancheta din cadrul Legislativului copia dosarului privind alegerile din 2009. Si de aceasta data a fost o unanimitate de voturi.

145 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și ce atribuții reglementate de lege ar fi avut la organizarea alegerilor din 2009 sau la verificarea și centralizarea rezultatelor, doamna Kovesi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger