AcasăNewsCe a decis ASF, după ce a publicat noile tarife RCA. „Am...

Ce a decis ASF, după ce a publicat noile tarife RCA. „Am observat emoția firească din piață” / Toți șoferii vor fi afectați

RCAPlafonarea prețurilor RCA mai așteaptă. Proiectul, retras de ASF / Care este motivul

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul o plafonare a tarifelor RCA, după scandalul din ultimele zile privind creșterile de până la 40%.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a reacționat joi în scandalul creșterii tarifelor de referință RCA, publicând pe site un grafic în care spune că aceste tarife de referință nu sunt prețuri de vânzare și că acestea au crescut cu 16,28% în ultimele 6 luni.

ASF ia în calcul o plafonare a tarifelor RCA

Această creștere medie de 16,28% ar fi valabilă pentru peste 90% din automobilele (doar automobile, nu toate vehiculele) asigurate RCA și înregistrate pe persoană fizică, spune ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia in calcul plafonarea prețurilor RCA în vederea protecției consumatorilor, a declarat joi Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF.

Întrebat dacă se ia în calcul o plafonare pentru 6 luni care să se aplice atât persoanelor fizice cât și juridice, oficialul ASF a spus că „se analizează toate aspectele”.

„Noi am observat emoția firească din piață cu privire la majorarea tarifelor de referință pentru RCA. Vă sesizez că avem acolo la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creștere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, atenție, confirm, în vederea protecției consumatorilor, că ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă determinată de timp. Vom vedea exact care va fi soluția concretă. Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizie”, a declarat Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Noile tarife de refenrință, mai mari și cu 40%

Tarifele de referință RCA 2023 au fost publicate de ASF, iar compararea acestora cu cele publicate în februarie 2022 arată o creștere pentru toate categoriile de vârstă și toate capacitățile cilindrice.

Cel mai mult pentru asigurarea RCA vor plăti șoferii sub 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc). În acest caz, valoarea tarifului de referință este de 4.709 de lei pe an. La polul opus, cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi.

Față de tarifele de referință RCA publicate de ASF în februarie 2022, creșterile procentuale ale primelor variază între 10 și 40%.

author avatar
Andreea Vlad
3.848 afisari

15 COMENTARII

  1. ar trebui sa nu plateasca nimeni…boicot la scara nationala…dar nu avem sange in instalatie..unde sunt aia cu…coruptia ucide….

    • Politia ar face bine sa nu mai execute ordinele bandiților și sa ignore lipsa poliței RCA. Aceste biruri vor dispărea în scurta vreme împreună cu toată clasa de paraziți securiști.

  2. NU MAI DATI NICI O CENTIME PE ACESTE GOLANISME ! La fel cu impozitul aberant pe locuinte !Dacă mafia de stat asmute miliția pe proprietarii de mașini, își sapă groapa la alegeri !

    • Alegerile se fack din tableta, cu SOFT-ul peste Balta.In fine era peste Balta. Cred ca intre timp si-au deschis sucursala..In limbaj de specialitate, ce am citit/ vazut la TV asa ceva se chema „antena’… fara gluma.

  3. OPRITI-VA, BAH, DIN FURACIUNEA ASTA ” LEGALA” ODATA SI SPECULA DIN ROMANIA CU ORICE !!!
    De ce sa platesca oamenii cu 40% mai mult pentru incompententa ASF unde conduc de ani de zile, pe zeci de mii de euro pe luna, toti securistii cu doua clase in asigurari si manaria privatilor din asigurari, de alte sute de milioane evaporate in buzunarele complicilor lor ??!?!?!?
    Pentru asta trebuie sa platim?
    Dupa ce ca mai este putin sa platim si apa de la robinet in aur…ca din cauza lui Putin…. ca razboi, ca-i criza financiara, ca-i alimentara, ca Euro, ca ROBOR….ca mortii vostri….Covid, americani, afganistani, chinezi si cainii de pe strada….ca dati vina pe orice, ca sa justificati furaciunea si incompententa…..
    Sa muriti in chinuri toti, cu tot cu familiile voastre de tradatori de tara si neam!!!!

  4. Au observat, au recomandat, dar ne-au fackut.Din banii astia or ajunge la firmele straine pt spag…aasta, lobby, sau la buget???

  5. Ce pana mea trista 16,28%???E 40-45% toata ziua!Pe verificatelea la broker-ul de asigurari!

    • si nu sunt tanar… nici hodorog, eram in categorai de varsta mai „iertata” pana de cu.rand

  6. Emotie trrbuie sa aveti voi ca puscaria e de voi daca o sa sjungeti la justitie , e sigura.

  7. Asta cu asigurarea trebuie lăsată pe seama proprietarilor ai lovit o mașină un pieton plătești judecătorul decide si atunci o să scadă numărul accidentelor,.asigurarea opțională.

  8. Ai făcut accident,la anu plătești de 20 de ori mai mult.
    De ce să plătesc eu care-mi văd de drum liniștit?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger